Belföld

2,6 millió forintra emelte a BKV-vezér fizetését a főváros

rtl.hurtl.hu

2024. február 26. 12:56

El is mondták, miért.

Bolla Tibornak, a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) vezérigazgatójának a fizetése 2,6 millió forintra, míg  Borosné Szűts Ildikónak, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjének 2,2 millió forintra emelkedett a havi járandósága, mondta el Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az Indexnek.

„A jövedelmek mértékét próbáltuk az állami cégekhez igazítani, a BKV esetében a MÁV-Start a referenciapont, a korábbi szabály szerint a MÁV-Start vezérének a fizetésének maximum 80 százalékáig terjedhet a BKV vezérigazgatójának javadalmazása. Két dologra hívnám fel a figyelmet. Egyrészt időközben a MÁV vezetőjét kinevezték a Volánbusz első emberévé is, ezért a MÁV-startos fizetését nem módosították. A másik pedig, hogy a többéves bérmegállapodásunk miatt 13,5 százalékos bérfejlesztés történt az egész Budapest-családban. Ahhoz, hogy a 13,5 százalékos emelést a BKV vezetőjének is megadhassuk, a 80 százalékos javadalmazási szabályt kellett emelnünk 90 százalékra” – mondta az Indexnek a főpolgármester-helyettes.

„A BGYH-t érintő módosítás nem a bérezésre, hanem a cafeteriaszabályokra vonatkozik. Az eddig általános szabályok szerint a cafeteria esetében a minimálbér háromszorosa volt adható, a módosítással ezt az ötszörösére növeltük” – tette hozzá Kiss Ambrus. A főpolgármester-helyettes azzal indokolta a döntést, hogy a BGYH-nál megkötött bérmegállapodás a cafeteriát érintő szabályokra is kiterjedt.

Nyitókép:  Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója 2023. december 1-jén Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#bkv#fizetés#Bolla Tibor#karácsony gergely#Kiss Ambrus#budapest#budapest gyógyfürdői és hévizei zrt

Címlapról ajánljuk