Belföld

Gyárfás Tamáson még az sem segítene a börtönben, hogy ismeri Portik Tamást

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 8:18

A 80-as, 90-es évek garnitúrája kikopott. Meghaltak, külföldön élnek, vagy ők is a börtönben ülnek, így ők már nem jelentenek védelmet.

Első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság Gyárfás Tamást, amiért a vád szerint megölette egykori riválisát, Fenyő Jánost. A döntés ellen fellebbeztek, addig pedig otthonában lehet Gyárfás Tamás, de a Blikk megkérdezte Ambrus Attilát, hogy szerinte mi várna az ismert exsportvezetőre tévés személyiségre és vállalkozóra, ha be kellene vonulnia a börtönbe.

A viszkis rablóként ismert Ambrus Attila, aki 13 évet ült börtönben, azt mondta: „Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kaliberű embert elkülönítenek a többi rabtól. Egyszerűen nem is juthat a kőkemény bűnözők közelébe. Azok ugyanis nagyon hamar megtalálnák, és abban nem lenne köszönet.” Hozzátette: odabent róla is azt hitték, hogy van pénze. 

Amikor elhaladtak a cellája előtt, mindig hangosan ütötték a keményfiúk az ajtót, hogy jelezzék, elkapják egyszer.

Szerinte a kiemelt emberek gyakorta egyszemélyes cellát kapnak, egyedül sétálnak, sportolnak, dolgoznak, magány vár rájuk, de így biztonság is. A lap kérdésére, hogy mennyi előnyt jelent, ha valakinek Portik Tamás, az alvilág egykori feje az ismerőse, azt mondta, ma már az sem biztos, hogy sokat nyom a latba.

„A 80-as, 90-es évek garnitúrája kikopott. Meghaltak, külföldön élnek, vagy ők is a börtönben ülnek, némelyikükkel magam is találkoztam. De azokra külön vigyáznak, egyesek az életfogytos részlegben vannak. Vagyis nem hinném, hogy bármilyen plusz védelmet jelentenek már ezek a nevek bárkinek is” – mondta Ambrus Attila.

Gyárfás Tamás korábban többször is elmondta, biztos abban, hogy kimondják az ártatlanságát.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#gyárfás tamás#börtön#portik tamás#ambrus attila

Címlapról ajánljuk