Belföld

Leszámolnának itthon a gyerekek pornónézésével

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 12:21

Az LMP gyerekvédelmi javaslatai között szerepel, hogy kiskorúak ne férhessenek hozzá a számukra nem megfelelő tartalmakhoz.

Érdekes ötlettel rukkolt elő az LMP: a párt határozati javaslattal akadályozná meg a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését – írta az MTI Hohn Krisztina, a párt népjóléti és családügyi szóvivőjének szombati bejelentése alapján.

Ez is része lenne az LMP kilencpontos gyerekvédelmi javaslatcsomagjának, amit ismét benyújtottak az Országgyűlésnek. A gyermekvédelmi intézményrendszerrel is komoly problémák vannak, azonban nagyon fontos lenne, hogy szigorítsák a gyermekek hozzáférését az internetes pornótartalmakhoz – mondta Hohn.

Manapság elegendő, ha a gyerekek hamis adatot írnak be születési dátumként, máris hozzáférnek az ilyen tartalmakhoz – figyelmeztetett. Hohn Krisztina nagyon fontosnak nevezte, hogy a szigorítással párhuzamosan indítson a kormány tájékoztató kampányt szülőknek arról, miként tudják megvédeni gyermekeiket ezektől a tartalmaktól. 

Az ellenzéki politikus szerint a közösségi oldalak, például a TikTok szabályozására is szükség lenne káros, nem gyereknek való tartalmai miatt.

Nyitókép: 

 

#Belföld#lmp#pornó#nsfw#okostelefon#mobil#internet#országgyűlés#gyerekvédelem#gyermekvédelem#határozati javaslat#parlament#ellenzék

Címlapról ajánljuk