Belföld

Tavaly 122-szer akadt el a 72-es troli a Dohány utcában

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 9:06

Most petíciót indítanak, hogy szüntessék meg a kétoldali parkolást.

A 74-es troli 122-szer akadt el a Dohány utcában csak a 2023-as évben, mert Niedermüller Péter polgármester és a BKK nem hajlandóak megszüntetni a kétoldali parkolást, közölte a Színes Erzsébetváros.

„A Dohány utcának fel kell lélegeznie és meg kell újulnia: a járdákat vissza kell adni a gyalogosoknak, és biztosítaniuk kell, hogy a 74-es troli megbízhatóan szolgálhassa a fenntarthatóan közlekedőket” – olvasható a közleményükben.

A probléma megoldását nem lehet tovább halogatni, ezért a Színes Erzsébetváros Egyesület összefogva A járda a gyalogosokéval, a Magyar Közlekedési Klubbal és Vitézy Dáviddal közösen fordult nyílt levélben Walter Katalin BKK vezérigazgatóhoz és Niedermüller Péter polgármesterhez, hogy oldják meg az elakadó troli problémáját

– tették hozzá.

Arról nem szól a felhívás, hogy a szabálytalanul parkolók vagy várakozók mennyiben járulnak hozzá a trolik elakadásához. A Színes Erzsébetváros videóján bemutatott esetekben szabálytalanul parkoló járművek okozhatták a fennakadás, egy ponton azt is látni, hogy egy ilyet elszállítanak. 


Vitézy Dávid neve sajtóértesülések szerint egyébként korábban felmerült az LMP-nél és a Fidesznél is, mint lehetséges főpolgármester-jelölt. A témával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Facebook

#Belföld#troli#elakadt#Dohány utca#parkolás

Címlapról ajánljuk