Belföld

Karácsony Gergely: Tarlósék már 2011-ben megszüntethették volna a bicskei gyermekotthon lakóinak szenvedését

rtl.hurtl.hu

2024. február 22. 13:16

Elkészült a Fővárosi Önkormányzat belső vizsgálati jelentése. 

„Már 2011-ben, 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fővárosi fideszes városvezetés, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit” – írja friss posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester bejelentette, hogy elkészült a Fővárosi Önkormányzat belső vizsgálati jelentése az esetről.

„Ha lett volna több emberség, felelősség és gondoskodás, akkor a főváros előző fideszes vezetése már 2011-ben feltárhatta és megállíthatta volna a felügyelete alatt álló bicskei gyermekotthon lakóinak szenvedését. De nem volt elég emberség, felelősség és gondoskodás, ezért még 5 évig garázdálkodhatott ott a pedofil bűnöző. Az, aki azután kitüntetést is kapott a fideszesektől” – írja Karácsony Gergely.



„Ez alkalom arra, hogy a magyar kormány, a kegyelmi botrány ilyen-olyan rangú felelősei helyett megtegyem azt, amire ők képtelenek és méltatlanok: bocsánatot kérni az áldozatoktól. De a vizsgálati jelentésben foglaltak, annak megrázó és megdöbbentő tényei nem maradhatnak következmények nélkül. Az előző, fideszes városvezetés politikai felelősségének tisztázása nem tűr halasztást” – írja Karácsony.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony már egy korábbi posztjában azt írta, hogy 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fővárosi fideszes városvezetés, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#karácsony gergely#vizsgálat#bicskei gyermekotthon#főváros#tarlós istván#pedofil botrány#balog zoltán#novák katalin

Címlapról ajánljuk