Belföld

Letartóztatná az ügyészség Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetőjét

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 19:59

Ónodi István 5-10 év börtönt kaphat azért, amivel gyanúsítják.

Kezdeményezték az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség gazdasági vezetőjének letartóztatását – írja a Telex.

Kedden számoltunk be arról, hogy a NAV nyomozói kedd hajnalban házkutatást tartottak Ónodi István lakásán, majd bilincsben vitték el a lelkészt. Iványi Gábor szerint „az akció politikai indítékúnak tűnik”.

Az ügyészség közleménye szerint egy „több egyházi intézményért felelős gazdasági vezető” letartóztatását kezdeményezték különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt, mert „6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni”. Iványi Gábor egy Facebook-bejegyzésben erősítette meg, hogy Ónodi Istvánról van szó. 5-10 év szabadságvesztéssel büntethető a cselekmény, amivel gyanúsítják.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület kilátástalan helyzetbe került, miután csak egy részét kapja meg annak az állami támogatásnak, ami szerintük járna nekik. Tartozásaikra hivatkozva egyetlen forintot sem kaptak, mert a NAV elvonta a nekik járó pénzt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#iványi gábor#magyar evangéliumi testvérközösség#költségvetési csalás#ónodi istván#letartóztatás

Címlapról ajánljuk