Belföld

Pottyondy Edina keményen beleállt Curtisbe, szerinte dobott egy tóthgabit

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 16:04

Pottyondy Edina szerint Curtis olyan kommunikációs eszközhöz nyúlt, amihez Tóth Gabi szokott. Az énekesnő pedig ott volt a tüntetésen, igaz, nem személyesen.

A 168.hu nézte meg Pottyondy Edina standupos új videóját, amely a pénteki, gyermekvédelmi civil tüntetésről szól. Nem csoda: Pottyondy Edina a leginkább online tartalomkészítők által szervezett megmozdulás egyik főszervezője és szónoka volt. A tüntetésen több mint 150 ezren is lehettek.

Ruff Bálint politikai tanácsadó a Házon kívülnek azt mondta, nagyon kevés miniszterelnök maradhatott volna hatalmon egy ilyen politikai botrány esetén. A tüntetők pedig saját motivációikról vallottak:


Pottyondy Edina videójában külön kitér azokra az ismert emberekre, akik látványosan elhatárolódtak a megmozdulástól: Curtisre és Tóth Gabira. Mint elmondta, a rapper először a támogatásáról biztosította a pénteki tüntetést, de aztán a szervezőket lehazugozva azt mondta, hogy nem mondott rá igent, hiszen ez egy politikai tartalmú rendezvény.

Curtis azzal indokolta a visszalépését, hogy ez egy politikai rendezvény. Majd másnap hol bukkant fel a kis komisz hóember? Na hol? Orbán Viktor évértékelőjén

– mondja Pottyondy Edina.

„Curtis profizmusa abból viszont tisztán látszik, hogy dobott egy tóthgabit. A tóthgabizás az a kommunikációs csodafegyver, amit akkor használsz, hogyha valami igazán vállalhatatlant csinálsz, de hogy ezt ne vegyék túl szigorúan az emberek, úgy tompítod, hogy előkapod a gyerekedet és csinál és csinálsz egy közös fényképet, amiről éppen csak az év apukája vagy az év anyukája felirat hiányzik. [...] Curtis ezt a képet posztolta, miközben azzal vádaskodott, hogy a saját céljainkra használjuk a gyerekeket” – idézi a lap Pottyondyt.

Pottyondy Edina videójában megjelenítette Curtis posztját, de úgy, hogy kitakarta a kisfiú arcát. A posztban egyébként azt írja Curtis, hogy „A pedofília minden formáját elutasítom, és azt is , ha a gyerekeket politikai célra akarják felhasználni. Nem adom a nevem semmi, ezzel a céllal szerveződő megmozduláshoz, tüntetéshez, politikai állásfoglaláshoz”. A poszt közzététele után egy nappal részt vett Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjén, amelyről itt többet is megtudhat:


Pottyondi Edina Tóth Gabival sem bánt kesztyűs kézzel, mint fogalmazott: „A művésznő nem bírta ki, hogy a figyelem nem rá irányul, ezért ő is bejelentkezett, hogy nem jön el a Hősök terére. OK. Elsősorban azért nem, mert állítólag sokat bántották a szervezők. A magam nevében ezt megerősítem. Másodsorban mert nem oldalaktól független a rendezvény. Mondja a békemenet Beyoncéja, és egyébként nem is mondott teljesen igazat. Igazából ott volt velünk ő is, az Elég volt című számát lejátszottuk a tüntetés előtt. Tényleg gonoszak vagyunk.”

Itt megnézheti az egész videót:


Nyitókép: Pottyondy Edina / YouTube

#Belföld#pottyondy edina#curtis#tóth gabi

Címlapról ajánljuk