Belföld

Megszólalt a párt a keceli fideszesek bunyójáról

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 13:37

Korábban még arról lehetett hallani, hogy a verekedést kezdeményező Verba József elindul az idei önkormányzati választásokon Kecelen.

Az RTL egy Facebookra kikerült videó és saját információk alapján számolt be arról, hogy összeverekedett két helyi fideszes egy keceli kocsmában. Korábbi cikkünk írásakor még úgy lehetett tudni, hogy a látszólag először ütő Verba József, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetője elindul az idei önkormányzati választásokon képviselőként.

Most azonban választ kaptunk a Fidesz-KDNP központjától az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írták: „A Fidesz-KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen nézeteltérésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is” – írták. 

Dr. Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon

– tette hozzá a kormánypárt.

Korábban azt írtuk: a helybéliektől úgy hallottuk, hogy az ütéseket inkább kapó, mint adó Agócs korábban különösen jó viszonyt ápolt Haszilló Ferenc polgármesterrel, de az évek során némileg elhidegültek: elképzelhető, hogy ennek lehetett köze a Verba és Agócs közti konfliktushoz. A február 9-én, este nyolc körült történt verekedésről készült felvételt alább lehet megnézni:


Agócsot közben a Blikk érte utol telefonon. Nekik azt mondta: „Valóban volt egy ilyen történet, láttam a felvételt is. De komoly kórházi beavatkozásra nem volt szükség, a Józsi nekem belekapott a szemembe, én pedig az orrát találtam el”. Hozzátette: „Valójában nem tudom, miért támadt rám. Császár Ferenchez, illetve ahogy én hívom régi ismeretségünk okán, Csaszihoz ugrottam be a sörözőbe, vele volt ott találkozóm, de jelen volt Józsi is”.

Azt vettem észre, menet közben többször beleszól a beszélgetésünkbe, rászóltam, hogy fejezze be, nem is ért az adott témához, ami nem tetszett neki. Valami elpattant benne és amíg ott guggoltam mellette a földön, a tenyerével az arcomba ütött. Erre fölálltam, mutattam is neki, hogy itt kamera működik, de én is ütöttem egyet.

Nyitókép: Agócs Ákos. Fotó: Facebook / Fidesz Kecel

#Belföld#kecel#fidesz#bunyó#jelölt#képviselő#kocsma#verekedés

Címlapról ajánljuk