Belföld

Orbán Viktor után Bródy János is évet értékelt: Láttam a rajongó arcokat, mikor beszélt a bölcs vezér

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 8:50

Kockázatokat és mellékhatásokat emlegetett.

Nemcsak Orbán Viktor tartott évértékelőt a hétvégén, hanem Bródy János is, az énekes dalszerző a Kockázatok és mellékhatások című dalának felvételével és néhány kiemelt sorával reagált a hétvégi miniszterelnöki évértékelőre egy Facebook-posztban.

A Bródy által idézett Bródy-sorok a következők:

Láttam a rajongó arcokat, mikor beszélt a bölcs vezér,
és mindenki elhitte, hogy boldog jövőt ígér.
És nem volt sehol egy apró betűs figyelmeztető,
hogy nem kell mindent bevenni, ami könnyen emészthető.
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető,
csak remélni lehet, hogy nem tesz tönkre a receptre felírt jövő...

Bródy nemrég a Miért hagytuk, hogy így legyen? című dalával búcsúztatta a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalint és Varga Juditot.

Mint arról beszámoltunk, a teljesen elkordonozott Várkert bazárban tartotta szombat délután 25. évértékelő beszédét Orbán Viktor, aki először szerepelt a nyilvánosság előtt a kegyelmi botrány kirobbanása óta. Sokan azt várták, hogy a miniszterelnök előáll valamivel, amivel el tudja téríteni a figyelmet és a közbeszédet a kegyelmi botrányról. Beszéde elején röviden kitért az ügyre, Novák Katalin lemondását rémálomnak nevezve, de ezután csak a már korábban is sokszor kifejtett nézeteit ismételte meg a példátlan magyar sikerektől a visszafoglalandó Európáig.

Nyitókép: Szörényi Levente és Bródy János az István, a király bemutatójának 40. évfordulója alkalmából a rockopera szimfonikus változatának bemutatóján a Magyar Állami Operaházban 2023. április 22-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#orbán viktor#bródy jános#évértékelő#évértékelés

Címlapról ajánljuk