Belföld

Karsai Dániel mindenkit arra kér, hogy júniusban ne szavazzon a Fideszre

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 12:21

A gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász ezzel reagált Orbán évértékelőjére.

„Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség” – írja friss Facebook-bejegyzésében a gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász, aki pert indított a magyar állam ellen, hogy véget vethessen a szenvedéseinek, ha már méltatlannak érezné az életét. 

 

A gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett?

– írja Orbán évértékelőjéről Karsai. Szerinte a kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség, de azt nem egy szakmailag teljesen téves tiltással kell elérni, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.

Az ALS nevű betegségben szenvedő alkotmányjogász nehezményezi, hogy bár az egészségügy „haldoklik”, „Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett”. Karsai megjegyzi, hogy „az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt Orbán Viktor által érdekesnek tartott témák közül. Pedig ez az ügy önmagán túl mutató, szimbolikus jelentőséggel bír. Ennek a kérdésnek a lényege ugyanis az emberi méltóság.” 

Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal. Erre kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de velem a fentiekben egyetértő honfitársaimnak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson

– írja az alkotmányjogász.

Mint írja, „egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához.”

Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#orbán viktor#évértékelő#gyermekvédelem#fidesz

Címlapról ajánljuk