Belföld

Nem sikerült megállapodnia a Corvinusnak a kirúgott docenssel

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 14:40

Nem sikerült megállapodásra jutnia Ádám Zoltánnak a Corvinus-szal, így biztosan folytatódik az egyetemről kirúgott docens munkaügyi pere.

Nem tudott megállapodni Ádám Zoltán a Corvinus Egyetemmel, megkezdődött a kirúgott oktató tárgyalása. Az egyetem egykori docense a munkaviszonyának helyreállítását, az elmaradt munkabére kifizetését, valamint sérelemdíj megfizetését kéri – írja a hvg.hu.

Ádám Zoltán tavaly februárban kezdeményezett etikai eljárásokat a Corvinuson, mert egy diákkal kivételeztek, miután a tanuló „érdemi Mol-részesedéssel” rendelkező családja nyomást igyekezett gyakorolni az intézmény oktatóira. Az első vizsgálatok még neki adtak igazat, végül azonban Ádám Zoltánt bocsátották el. 

Az oktató munkaügyi pert indított az egyetem ellen.

Az első perfelvételi tárgyalás hétfőn volt a Fővárosi Törvényszéken. Mint minden munkaügyi perben, itt is kötelező volt egyeztetni a felek között. A bíró érdeklődött az egyeztetésről, mire az egyetem jogi képviselője azt mondta: ők nem zárkóznak el a megállapodás elől, ennek ellenére az egyeztetés nem vezetett eredményre. 

Magyarán a per áprilisban folytatódni fog.

Ádám Zoltánnak, a Corvinus elbocsátott oktatójának egyébként több publikációja is megjelent az általa „autokratikus populizmusként” definiált magyarországi rendszerről, a hatalom központosításáról, valamint a hatalom feletti korlátok leépítésének folyamatáról. 

Decemberben nyílt levélben állt ki az elbocsátott docens mellett az egyetem 20 oktatója, erről az RTL Híradója is beszámolt:


Ha az ember meg van győződve az igazáról, akkor ne hagyja magát – ezt mondta Ádám Zoltán decemberben arra a kérdésre, hogy miért vállalta a konfliktust a Corvinus Egyetem vezetésével, ami végül a kirúgásához vezetett. Hozzátette: nem bánta meg, hogy kiállt az igazságért. 


Nyitókép: RTL

#Belföld#corvinus egyetem#corvinus#ádám zoltán#kirúgott oktató#munkaügyi per#tárgyalás

Címlapról ajánljuk