Belföld

Dobrev Kláráék 10 pontos gyerekvédelmi programot készítettek

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 18:16

Dobrev Klára és a DK programja növelné a családtámogatásokat és a gyermekekkel foglalkozó intézmények finanszírozását is.

Tíz pontos gyermekvédelmi programot dolgozott ki a DK, tudatta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, árnyék-miniszterelnöke a pártja Facebook-oldalán közzétett videóban, írja az MTI.

Arról beszélt: a bicskei gyerekotthon áldozatait nem egyszerűen „gonosz pedofilok” és segítőik tették tönkre, hanem az állami intézményrendszer vallott kudarcot. Hozzátette: „Az az intézményrendszer, amelyért Orbán Viktor miniszterelnök felel”.

A következőket emelte ki a programból:

  • A pedofíliát és a pedofíliát segítő bűncselekményeket sokkal szigorúbb büntetési tételekkel kell sújtani.
  • Nyilvánítsák európai bűncselekménynek nemcsak a pedofíliát, hanem az azt segítő, elhallgató vagy azt támogató cselekményeket is.
  • Vizsgálóbizottságokat kell felállítani, amelyekben civil szervezetek, kormányzati képviselők, áldozatokat képviselő szervezetek közösen vizsgálják ki, hogy az állami és az egyházi intézményekben milyen pedofil cselekmények történtek az elmúlt időben.
  • A mostaninál sokkal hatékonyabb, a civil szervezeteket is magában foglaló áldozatvédelmi és áldozatsegítő rendszerre van szükség.
  • Nem lehet megengedni, hogy egy magyar gyereket azért emeljenek ki a családjából, mert az szegény.
  • Újjá kell szervezni a nevelőszülői hálózatot is.

Nyitókép: Facebook / DK

#Belföld#dobrev klára#gyerekvédelem#dk#demokratikus koalíció#program#intézmény#orbán viktor#civil szervezet#pedofil#örökbefogadás

Címlapról ajánljuk