Belföld

Képgaléria: ilyen volt az ötvenezres gyermekvédelmi tüntetés a Hősök terén

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 17. 5:18

Influenszerek, youtuberek a színpadon, több tízezren a Hősök terén és az Andrássy úton – ilyen volt a péntek esti gyermekvédelmi tüntetés.

„Odakint most szörnyek járnak” címmel szerveztek tüntetést péntek este hatra a Hősök terére online tartalomelőállítók Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után. A rendezvényen – amiről az rtl.hu is élőben közvetített – beszédet mondott Osváth Zsolt, Szabó Márton (Jólvanezígy), Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni), Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni) és Pottyondy Edina és videóüzenetet küldött Azahriah. A tüntetésen körülbelül ötvenezren vettek részt, a Hősök tere és környéke teljesen megtelt. 

A szervezők beszédeikben hangsúlyozták: nem a kormányt akarják megdönteni, hanem a gyerekek biztonságát megerősíteni. Pottyondy Edina beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyar állam kudarcot vallott, és a gyermekeket bántalmazó szörnyetegek búvóhelyévé vált, és hogy a gyermekvédelemben nem látszatintézkedésekre van szükség, hanem a rendszer teljes átalakítására. A tüntetéseste nyolcra véget ért, de utána pár száz fiatal átsétált a Lendvay utcához, a Fidesz székházához, ahol néhányan az épület védelmére kivezényelt rendőrökkel dulakodtak. Este tíz körülre a rendőrség kiürítette a székház környékét. Nézzék meg képeinket a péntek este történtekről!

#Belföld#tüntetés#hősök tere#gyermekvédelem#novák katalin#influenszerek#pottyondy edina#Azahriah#gulyás márton#osváth zsolt#tapasztó orsi#Fancsikai Eszter#szabó márton

Címlapról ajánljuk