Belföld

Azahriah a tüntetésen: Mielőtt lelécelnénk, kötelességünk megpróbálni tenni valamit a változásért

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 16:46

Gulyás Márton szerint 50 ezren jelentek meg a Hősök terén és környékén az Odakint szörnyek járnak nevű megmozduláson. A tüntetést Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után az interneten szervezték, nagyobbrészt online tartalomelőállítók. A szervezők beszédeikben hangsúlyozták: nem a kormányt akarják megdönteni, hanem a gyerekek biztonságát megerősíteni. Az esemény után egy kisebb csoport a Fidesz székházához vonult.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:21

Szabó Márton Csokker: Megmarnak, ha el akarod venni a jólétüket.

A Jólvazezígy és a Fókuszcsoport youtubere, Szabó Márton Csoki azzal kezdte beszédét, hogy hét elején nem számítottak ekkora tömegre. Mindenkire büszke, mert megmutatták, hogy az interbeten köttetett kapcsolatok a való világban is megvalósulnak. 

A botrányt nem a pártpolitika miatt kell a felszínen tartani, hanem azért, mert az elkövetők csak addig félnek, amíg az emberek el nem felejtik, hogy mi történt. És az nem történhet meg újra. Szerinte a mostani felelősök nagyjából egy hétig vállalnak felelősséget. Nem szeretik, ha fény vetül rájuk és

megmarnak, ha el akarod venni a jólétüket.

Nincsenek elveik. Ha széles társadalmi szinten három kérdést nekiszegeznek a kormánynak, akkor az – mivel folyamatosan mérik, hogy mire hogyan reagál a társadalom – nem hallgathatnak.

A három kérdés:

  • Mit tesz azért a kormány, hogy minden gyerek emberhez méltó körülmények között nőhessen fel?
  • Mit tesz azért a kormány, hogy minden gyerek minőségi és az életre felkészítő oktatást kapjon?
  • Mit tesz azért a kormány, hogy minden gyerek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják?

Egy honlapot is létrehoznak és arra szólította fel az embereket, hogy ezeket a kérdéseket küldjék el választott képviselőiknek, hogy érezzék a társadalom súlyát.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:12

Az RTL Híradó helyszíni bejelentkezése

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:08

Náray Tamás üzenete

Náray Tamás divattervező, író üzenetét tolmácsolta Osváth Zsolt.

Elszántnak kell lenni akkor is, amikor tudod, hogy az első lépés nem visz el a célig. De kimozdít abból az állapotból, amelyben vagy, mert az ember kevesebbszer bánja meg, ha bátor, mintha gyáván viselkedne.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:05

Vizsgálják felül a gyermekvédelmi törvényeket!

A múlton változtatni nem tudunk, de a jövőn igen, mondta Osváth Zsolt. „Odakint most szörnyek járnak, és nekünk fel kell ismernünk őket, minden egyes szörnyetegnek bűnhődnie kell. Kérem, hogy a kormány a valódi veszélyre koncentráljanak, ne a pedofilokat mossák össze a melegekkel. Honnan tudja Gulyás Gergely, hogy nincs hasonló ügy, ha nem is vizsgálták? Hülyének vagyunk nézve! Honnan tudja, hogy ilyen nincs? ”

Vizsgálják felül a gyermekvédelmi törvényeket, mert ez a jéghegy csúcsa, hangsúlyozta. Szerinte nem kilenc youtuber feladata lenne erre felhívni a figyelmet, nem az ő dolguk lenne felkérdezni a királyságot, magyarázta. Egyáltalán ezeket a kérdéseket nem is kellene feltenni. Átéltem, megéltem és túléltem az intézeti éveket, azt szeretném, ha másnak nem kéne, vagy nem így.”

Arra kérte a tömeget, hogy az Instagramon kövessék be a Bántottak nevű Instagram-oldalt. 

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:00

Osváth Zsolt: A pszichiátriára zártak, csak mert tudomást szereztem egy tanár és egy növendék kapcsolatáról

Az első felszólaló Osváth Zsolt youtuber, étteremtulajdonos, aki maga is gyermekotthonban nőtt fel. Osváth Zsolt az esemény egyik főszervezője. 

Úgy állok előttetek, mint a zacis, a kóteros, az intézetis, sokszor hívtak így, mondta múltjára utalva. Nem azért jött, hogy megdöntse a kormányt vagy minisztereket lemondatni,

ugyan nem mindegy, hogy kik hozzák a döntéseket, de most jóval fontosabbak azok, akikért a döntéseket kell hozniuk.

Sokan kérdezték, hogy ezzel mi a céljuk.

Amerre csak elnéztek, ember. (…) Azt sem tudom, hogy az Andrássyn meddig ér a sor, mindenki ide tart

– fogalmazott. Ezt érték el, hallatják a hangjukat. Ki kellett lépniük a képernyőik komfortzónájából, vannak helyzetek, amikor nem lehet hallgatni. Az ügyes leleplező munkának tudható, hogy mi történt Bicskén. 

Balog Zoltán lemondásának említésekor a tömeg fütyülni, tapsolni kezdett. 

Intézetben nőttem fel, láttam a legaljasabb nevelői visszaéléseket. Engem konkrétan a pszichiátriára zártak, csak mert tudomást szereztem egy tanár és egy növendék kapcsolatáról. Azt mondták, hogy én bolond vagyok, képzelődöm, Péter bácsi keresztény intézetében ilyen nem fordulhat elő. Irány a Kútvölgyi Klinika

– elevenítette fel Osváth Zsolt, aki szerint ez a jéghegy csúcsa. Ma a „zacisokat” képviseli, mert a szíve mélyén az marad. Egy intézetben élő gyereknek egy évre 72 ezer forint ruhapénz jár, ebből kell ágyneműt, ruhát vennie. 5130 forintot kapott. Ma is ennyi, 3700 a kicsiknek.

20 év telt el.

Az intézetek rossz állapotban vannak, civileknek nem engedik, hogy segítsenek a felújításban. Ha kell egy mosógép, fél év. Nincs szakképzett pedagógus, gyermekfelügyelő, sokan másodállást vállalnak. Az empátia kihalt, nem vonzó a szakma. A gyerekeknek napi 1500 forintból kell kihozni az étkezést. A legnehezebb a karácsony és az anyák napja. Örült volna két anyukának, de akár egynek is, mert senkinek nem kellett. Az intézet nem tudja pótolni a családot, de az államnak mindent meg kell tennie, hogy ne legyen húsbamaró a család hiánya, ez a kötelességük. 

Ilyen volt Endre bácsi, aki rá akarta venni a szexuálisan bántalmazott gyerekeket, hogy mondják azt, hazudtak:

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 17:28

Tömött sorokban érkeznek

A Hősök tere megtelt, de még mindig tömött sorokban érkeznek a résztvevők. Térerő nincs vagy alig van. 

Az RTL Híradó tudósítója szerint a Hősök terétől a Kodály köröndig ér a tömeg.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 17:22

Gulyás Márton: A földalattit is le kellett zárni

Gulyás Márton, a társadalmi kiállás házigazdája köszönti a jelenlévőket. „A Holdon még nem jártam, ezért nem tudom onnan hogy nézünk ki” – mondja hozzátéve: az Andrássy úton végig állnak, megvárnak mindenkit, mert már a földalattit is le kellett zárni. Pörgősebb playlistet ígért, megvárják az érkezőket.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 17:19

Dübörög Tóth Gabitól az Elég volt!

A nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Tóth Gabi Elég volt! című dala szól a Hősök terén. Az énekesnő egyebek közt azzal indokolta a távolmaradását, hogy azok szervezik a gyermekvédelmi tüntetést, akik korábban lejáratták őt

Ajánló: Milliókat kaszált Pataky Attila, Szijjártó Péter testvére és egy Tiborcz-közeli magántőkealap a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 17:10

Megtelik a Hősök tere

Csaknem megtelt a Hősök tere
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 16:56

Szól az István, a király

Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget
Mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap át kell írni a régi meséket
Ó, mondd, te kit választanál ?
Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot
Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot
Ó, mondd, te kit választanál?

Szól az István, a király
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 16:43

Sokan vannak, nagyon sokan

Sokan vannak, nagyon sokan
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
Sokan vannak, nagyon sokan
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 16:40

Rendőrök őrzik a Fidesz székházát

A Magyar Hang cikke szerint jelentős a rendőri készültség a Fidesz székházánál, amely közvetlenül a Hősök tere mellett, a Lenday utcában található. 

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 16:36

Miért és kik tüntetnek?

Az Odakint most szörnyek járnak elnevezésű rendezvényt a legismertebb magyar tartalomgyártók, előadók szervezték meg a pedofilbotrány és Novák Katalin kegyelmi ügyének kirobbanása után. A résztvevők között van Baukó Attila, azaz Azahriah, Osváth Zsolt, Gulyás Márton, valamint a Nemakarokbeleszólni, a Jólvanezígy és a Fókuszcsoport készítői. Már száznál is több ismert ember sorakozott fel a megmozdulás és a valós gyermekvédelem ügye mögött.

Osváth Zsolt RTL Híradónak azt mondta: izgulnak, mert nem számítottak ilyen nagy érdeklődésre, a közéleti támogatók széles spektrumából pedig szerinte az látszik, hogy a gyermekvédelem ügye pártokon felül áll.

 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#tüntetés#hősök tere#pottyondy edina#Azahriah#novák katalin#bicskei gyerekotthon

Címlapról ajánljuk