Belföld

Magyar Péter a Magyar Nemzet támadó cikkére reagált, Pravdának nevezte a lapot

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 10:45

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztőjének írására reagált Varga Judit exférje, Magyar Péter. 

„Nocsak-nocsak, mit ír a mai Pravda (Magyar Nemzet)” – kezdi mai posztját a kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit volt férje, Magyar Péter.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter Varga és Novák Katalin lemondásának híre után szakított a NER-rel, majd interjút adott a Partizánnak, és páros lábbal szállt bele a kormány vezető alakjaiba, különösképpen Rogán Antalba. Magyar azóta is aktívan posztol a Facebookon, Rogán mellett Tiborcz István ügyeit is firtatva.

Magyar friss posztjában Huth Gergely Magyar Nemzetben megjelent cikkének egy – alighanem rá vonatkozó – részét idézi hosszan. A Pesti Srácok főszerkesztőjének Súlyos kérdések Novák-ügyben címmel jelent meg írása a lapban. Íme, a Magyar Péter által idézett Huth-gondolatok: „A világért sem akarnám a szomorú alkalmat kihasználni némi általános károgásra, mégis – mikor, ha nem most – muszáj felismerni a baljós árnyakat!” – írta Huth.

Huth szerint „a 2022-es kétharmados győzelem óta egyfajta opportunista erjedés uralkodott el a (közép)vezetői szférában. Leginkább a feltörekvő (ha Zuschlagék és Czeglédyék a kétezres évek terminológiában ifjú törökök voltak, akkor most legyenek) kicsi huszárok hajlamosak elfelejteni, hogy mi végre is kaptak bizalmat, kit képviselnek és mi a hivatásuk. …Ám amikor az említett kicsi huszárok – olykor kiegészülve némely már deresedő halántékú, de az új helyzetet látva vérszemet kapó századossal, tábori lelkésszel – úgy gondolják, hogy nekik már mindent szabad, akkor abból bajok lehetnek.

Ha a feltörekvő opportunisták klikkjei és hálózatai belepik a kormányzat rendszereit, az ellen védekezni kell!” – írta a Pesti Srácok főszerkesztője.


Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Belföld#magyar péter#magyar nemzet#pravda#kegyelmi botrány#varga judit#novák katalin

Címlapról ajánljuk