Belföld

A győri parkolási cég házasságra buzdítja a kedvezményes bérletre vágyókat

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 15:23

Hiába él egy pár húsz éve együtt és nevel közös gyereket, a papír is kell a kedvezményhez.

Jelentősen megdrágult Győrben a parkolás, és a fizetős övezetet is kiterjesztették, ami nagyobb terhet jelent a lakosságnak – derül ki a Telex cikkéből. A város ezt azzal próbálta enyhíteni, hogy kedvezményes lakossági bérletet vezettek be, így egy-egy utcában évente 12 ezer forintért parkolhatnak az ott élők.

Ez sem jelent azonban mindenki számára megoldást, ráadásul maga a parkolásért felelős önkormányzati cég, a Győr-Szol adott konkrét példát erre. A példa szerint

az a győri pár, amelynek tagjai húsz éve együtt élnek élettársi kapcsolatban, közös gyermekük van, egyikük nevén van a lakás és a másikukén az autó, nem igényelhetnek lakossági parkolóbérletet, 

a cég szerint ugyanis az élettársi kapcsolat nem tartozik bele a „közeli hozzátartozó” fogalmába. A polgári törvénykönyv szerint a házastárs, a gyermek, az unoka, a szülő, a mostoha/nevelt gyermek, illetve az örökbefogadó/mostoha/nevelőszülő tartozik bele.

A Győr-Szolnak azonban van erre is megoldása:

akik papír nélkül élnek együtt, tegyék a magyar jognak megfelelően hivatalossá a kapcsolatukat

– javasolja a cég, vagyis házasodjanak össze, hogy parkolóbérletet válthassanak.

Nemrég Párizsban is úgy döntöttek, hogy jelentősen növelik a parkolás díját, de csak azoknak, akik indokolatlanul nagy járművel közlekednek a városban:


Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Belföld#győr#parkolás#házasság#parkolóbérlet#kedvezmény

Címlapról ajánljuk