Belföld

Tarlós István az RTL-nek reagált arra, hogy Karácsony Gergely kivizsgálná, hogyan kapott fővárosi kitüntetést Tarlós idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 13:40

„Kezd az a bizonytalan érzésem támadni, hogy talán K. Endre ezért kapott ezek szerint kegyelmet, mert egy másik ember 10 évvel ezelőtt kapott egy oklevelet a fővárosban” – mondta a Híradónak Tarlós.

„Azonnali belső vizsgálatot rendeltem el annak kiderítésére, hogy a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről” – írta a Facebookra feltöltött bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester. Erről korábban az rtl.hu is beszámolt.

Tarlós István az RTL Híradónak reagált a felvetésre. Azt mondta:

Kezd az a bizonytalan érzésem támadni, hogy talán K. Endre ezért kapott ezek szerint kegyelmet, mert egy másik ember 10 évvel ezelőtt kapott egy oklevelet a fővárosban.

Azt is mondta:

Ez a bizonyos V. János ez a fővárosi elismerést 2015-ben kapta és az a botrány V.Jánossal, amiért börtönbe került az 2016-ban derült ki.

Tarlós István utalt arra is, hogy annak idején Karácsony Gergely is megszavazta V. János kitüntetését.

Karácsony egy hercig, de meggondolatlan ember, mert megint azt csinálja, hogy két kézzel megszavaz egy előterjesztést, majd amikor kellemetlenség származik belőle, akkor térdből meghajlított lábakkal kiszalad a napra. Mindenki másnak neki esik önmagán kívül, aki megszavazta, és ő ki akar jönni belőle, mint egy hős. Ő nem először csinálja ezt és ez egy vicc.

Az ügyben keressük Karácsony Gergely stábját, hogy megtudjuk, valóban megszavazta-e a főpolgármester annak idején V. János kitüntetését, és ha igen, akkor mivel indokolja az akkori döntését. Amint válaszolnak, közölni fogjuk.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#bicskei gyermekotthon#igazgató#kitüntetés#tarlós istván#karácsony gergely#k. endre#pedofília

Címlapról ajánljuk