Belföld

Orbán Viktor sajtófőnöke reagált Balog Zoltán le nem mondására

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 13. 20:32

Havasi Bertalan tolmácsolta Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját. Balog Zoltán ugyan elismerte, hogy hibázott, mégsem mondott le.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában kedden szimpátiaszavazást tartottak arról, hogy Balog maradjon-e a zsinat lelkészi elnöke.

Ezután Balog Zoltán videónyilatkozatban közölte, hogy tévedett és hibázott, amikor támogatta K. Endre kegyelmi kérvényét, és bocsánatot kért, amiért ezzel kárt okozott az egyháznak. 

Balog megköszönte az elnökségi tanácsnak, hogy nagy többséggel bizalmat szavaztak neki. Balog Zoltán nem mondott le, azaz lényegében maradt a református egyház hazai vezetője.

A Telex megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, mi a kormányfő véleménye a döntésről, hogyan értékeli azt. Havasi Bertalan válasza a következőképp szólt:

Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében.

Az RTL Híradója így számolt be Balog Zoltán keddi meghallgatásáról:


Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnöke a Várkert Bazárban 2019. február 10-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#balog zoltán#orbán viktor#havasi bertalan#református egyház#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk