Belföld

Gyárfás Tamás szerint irracionális azt hinni, hogy köze volt a Fenyő gyilkossághoz

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 9:52

 Gyárfás Tamás arra számít, hogy másodfokon kiderül az igazság.

Interjút adott az ATV Start című műsorának Gyárfás Tamás, akit február 8-án bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék Fenyő János meggyilkolása ügyében, és hét év fegyházra ítélték. Az egykori Napkelte producere az ATV-nek elmondta, nem akarja minősíteni a döntést, hozzátéve, hogy arra számít, másodfokon kiderül az igazság.


A 2019-ben született vádirat szerint Gyárfás Tamás és az áldozat között a kilencvenes évek közepére elmérgesedett a viszony. Hatalmi harcot vívtak. A vádirat szerint 1997-ben Gyárfás elhatározta, hogy a vita lezárására megöleti Fenyőt. A médiavállalkozóval 26 évvel ezelőtt a Margit körút és a Margit utca sarkán végzett gyilkosa, Jozef Rohác szlovák bérgyilkos, akit Portik Tamás bérelt fel. A Fókuszban összefoglaltuk a régóta húzódó ügy részleteit.


Gyárfás az ATV-nek nyilatkozva „irracionálisként” jellemezte, hogy köze volt a Fenyő-gyilkossághoz. Gyárfás felidézte, hogy Fenyő János meg akarta szerezni a Napkelte című műsort, „ez mindenkinek ismert volt”, és sikerült is neki másfél évre a szerkesztési jogát megkapnia, de Gyárfás közölte, hogy már a gyilkosság előtt visszakapta ezeket a jogokat, hozzátéve, hogy „16 hónappal azután, hogy visszakapta a műsorát, akkor fordulna bárkihez, alvilági taghoz segítségért?”

A Fenyő-gyilkosságról és a tárgyalásról Hujder Zoltán a Híradó bűnügyi riportere beszélt a Reggeliben, elmondva, hogy példátlan biztonsági intézkedések között engedték be a stábokat a tárgyalóterembe, de beszélt arról is, hogy milyen volt a hangulat, és hogyan fogadta Gyárfás Tamás az ítéletet.

Kicsoda Gyárfás Tamás?

Tévés személyiség, magyar és nemzetközi sportvezető – Gyárfás Tamást évtizedeken át így ismerhették a közéletben. A Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáról 2016-ban azután mondott le, hogy Hosszú Katinka a nyilvánosság előtt jelezte: gondjai vannak a szövetség vezetésével. A Fenyő-gyilkosság miatt 2018-ban állították elő.

Nyitókép: Fókusz

#Belföld#gyárfás tamás#portik tamás#fenyő-gyilkosság#ítélet

Címlapról ajánljuk