Belföld

A bicskei gyermekotthon igazgatója az ombudsmani aggályok ellenére kapott kitüntetést Balog Zoltán minisztériumától

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 13:01

Az alapvető jogok biztosa már 2012-ben vizsgálódott a gyerekotthonban történt szexuális visszaélések miatt, és számos problémát talált. 

Annak ellenére kapott állami kitüntetést a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója, hogy már 2011-ben gyanú merült fel vele szemben, és a rendőrségi nyomozás mellett az alapvető jogok akkori biztosa is vizsgálódott 2012-ben – írta a Magyar Hang. A jelentésben az ombudsman számos aggályt és problémát tárt fel a gyermekotthonban történt szexuális visszaélések kivizsgálásával kapcsolatosan – írta a lap.

A Magyar Hang cikke szerint az akkori ombudsmani vizsgálat szerint aggályos volt, hogy a tanúként kihallgatott gyermekek törvényes képviseletét olyan személy látta el, aki munkajogi függőségi viszonyban állt a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított igazgatóval.

Az igazgató 2016. augusztus 20-án Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott a kormánytól. A kitüntetést a kormány nevében Lázár János adta át. Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős akkori államtitkár a Magyar Hangnak azzal magyaráztaa kitüntetés, hogy „egyszerűen nem került be V. János iratanyagába a korábbi gyanúsítás ténye”.

Nyitókép: Balog Zoltán beszédet mond a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ünnepségén a sárospataki református templomban 2024. február 1-jén. Fotó: MTI/Vajda János

#Belföld#bicskei gyermekotthon#balog zoltán#kitüntetés#pedofil-ügy

Címlapról ajánljuk