Belföld

A Mi Hazánk a bicskei gyermekotthonnál tüntet, a Momentum ellentüntetést hirdetett

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 19:44

A Mi Hazánk tüntetést szervez keddre a bicskei gyermekotthonhoz a „homoszexuális pedofilbotrány bűnpártolása” ellen. A Momentum uszítónak tartja, hogy a szélsőjobboldali párt megpróbálja összemosni a pedofíliát és a homoszexualitást, ezért közölték: ők is ott lesznek Bicskén.  

Bedő Dávid, a Momentum politikusa hétfőn bejelentette, hogy az ellenzéki párt is ott lesz a bicskei gyermekotthonnál, ahova a Mi Hazánk szervezett demonstrációt.

A szélsőjobboldali párt eredetileg a bicskei gyermekotthon halálos áldozatának emlékére szervezett volna fáklyás felvonulást, amin az államfő menesztését is szorgalmazták volna. A Mi Hazánk már ebben is csak „homoszexuális pedofil bűncselekményként” hivatkozott az ügyre. Vasárnap pedig a párt közölte: Novák Katalin lemondása után is megtartják a tüntetést egyebek mellett a „a rendszerszintű problémák miatt”, valamint azért, hogy a jövőben nyilvánosak legyenek a kegyelmi döntések.

A párt közleményében az áll: „a bicskei gyermekotthonban hamis vallomásra kényszerítéssel közreműködő igazgatóhelyettes házától a fél órányi sétára lévő gyermekintézményig vonul a Mi Hazánk kedden”. A helyszínen felszólal majd Toroczkai László elnök és Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője is. Erre reagált most a Momentum, nem is akárhogyan: a jelek szerint ellendemonstrációra készülnek. Az ellenzéki párt hétfő esti közleményében az áll, hogy uszítónak tartja a Mi Hazánk „homofób kampányát”, és megvédenék tőlük a gyermekotthon lakóit.  

A Fidesz kottájából játszva a szélsőjobboldali szervezet megpróbálja összemosni a pedofíliát és a homoszexualitást, ezzel szítva gyűlöletet. A Momentum Mozgalom ott lesz kedden Bicskén, és megvédi a gyűlölettől a legkiszolgáltatottabbakat

– zárta szavait Bedő Dávid a Facebook-oldalán.


Nyílt titok volt, hogy János bácsi, az igazgató szereti a fiatal fiúkat – ezt mondta a Házon kívülnek egy fiatal lány. A bicskei gyermekotthonban történt sorozatos szexuális visszaélések ügyét Moskovics Judit oknyomozó riportjaival derítette fel. Az igazgató 8 évet kapott, K. Endre, igazgatóhelyettes bűnsegédként 3 év 4 hónapos börtönbüntetést. Novák Katalin köztársasági elnök azonban kegyelemben részesítette, és büntetésének hátralévő 9 hónapját elengedte.


A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója ellen 2011-ben is folyt vizsgálat molesztálás miatt. Akkor a feljelentést két nevelő tette meg, Schmidt Erika és Bárnai Árpád, akik most az RTL Híradónak mondták el véleményüket Novák Katalin lemondásáról és arról, mi várhat ezután a magyar állami gondozottakra.


Nyitókép: RTL

 

#Belföld#bicske#bicskei gyermekotthon#tüntetés#mi hazánk#momentum#demonstráció

Címlapról ajánljuk