Belföld

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 6:24

A Nemzeti volt igazgatója a súlyos novemberi baleset és annak kezelése miatt bírálta Vidnyánszkyt. 

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond” – idézi a Blikk Alföldi Róbertet, aki ezzel kezdte a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadását.

Emlékezetes, hogy Alföldi a Nemzeti Színházban történt baleset után, amelyben két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is súlyosan megsérült, azt mondta:

„Komolyan és mélyen hiszem, hogy az igazgató úr megrendült, és az egyetlen helyes lépésnek tartotta a lemondását. Ha nem is teljesen, de bele tudtam képzelni magam a helyzetébe. Borzalmas! És nálunk tényleg nem szokta senki vállalni semmiért a felelősséget. De ami azóta történik, az a szakmánk egyik leggusztustalanabb és legalpáribb történése. És ebben vastagon benne van az igazgató úr is!"

Ahogy korábban beszámoltunk róla, még februárban sem tér vissza a színpadra Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia, akik tavaly novemberben szenvedtek balesetet a Nemzeti Színházban: lezuhantak a díszletről a Rómeó és Júlia című előadása alatt.

A Blikk beszámolója szerint Alföldi a pénteki beszélgetés során azt mondta:

Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

A Nemzeti Színház volt igazgatója elmondta: amikor a díszlet bekerül a színpadra, jön az átvétele. Ilyenkor a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Ha mindez megtörténik, alá kell írni egy dokumentumot, amelyen jogilag a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember. 

Alföldi úgy tudja, ez a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében, írja a lap.

Mi mindannyian, akik ott dolgoztunk, azt hittük, a műszaki vezetővel fogják elvitetni a balhét 

– mondta Alföldi, aki tudni véli, hogy a műszaki vezető nem írta alá ezt a papírt.

A színész-rendező felháborítónak tarja, azt is, hogy a történtek után a két színész eddig egy fillért sem kapott.

Mint arról február elején beszámoltunk, hiába várnak, még nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színházban megsérült színészek. Szász Júlia és Horváth Lajos arra várnak, hogy befejeződjön a Nemzeti Színházban történt baleset kivizsgálása.

Bocsánat! Történt ott valós vizsgálat? Kezdjük azzal, hogy azonnal lebontották a díszletet, és azt hiszem, nem is történik majd semmi. El lesz felejtve, és ki tudja, ezek a szerencsétlen kollégák mennyi pénzt kapnak majd

– tette hozzá Alföldi.

Nyitókép: RTL

#Belföld#alföldi róbert#vidnyánszky attila#nemzeti színház#Horváth Lajos Ottó#baleset#szász júlia

Címlapról ajánljuk