Belföld

Blikk: Elhagyhatta Magyarországot a pedofil igazgatónak falazó K. Endre

rtl.hurtl.hu

2024. február 8. 5:46

K. Endre ugyanis Erdélyből származik, már a nagyszülei is ott tanítottak.

A Blikk Bicskén készített helyszíni riportot, ahol K. Endre és a felesége lakásának környékén kérdezgették az embereket a gyermekotthonban történtekről és a váratlan köztársasági elnöki kegyelemről.

Ugyan a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy K. Endre, akit a helyiek csak Endre bácsiként emlegettek, az intézmény pedofília miatt elítélt igazgatójának volt a bűntársa, de Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott neki. 

A lap munkatársainak nem nagyon akartak nyilatkozni a témában, egy házaspára csak annyit mondott, hogy „Endre bácsi megbotlott, talán jobb lett volna neki is, ha végig kitölti a rá kiszabott büntetést”.

Itt biztosan nem dolgozik majd tanárként, de úgy hallottuk, nem is akar. Azt beszélik, vissza akar költözni Erdélybe, ahonnan a családja származik, ahol a nagyszülei is tanárok voltak

– magyarázta a férj.

Egy másik férfi az nyilatkozta, hogy „az egész utca tiszteli az idős tanárt, nem is akarták elhinni azt, ami történt vele. Pedig aljas, amit művelt”.

Endre bácsi csak egy megtévedt ember. Egyszer hibázott, pont a jósága miatt, egy valóban vétkező barátját próbálta menteni, de soha nem bántott egy gyereket sem. Nem csodálom, hogy visszavonult, elege lett az őt ért zaklatásokból

– ezt K. Endre néhány házzal arrébb lakó bicskei szomszédja mondta a Blikknek. 

„Endre bácsi” egyébként végig falazott a pedofil igazgatónak, és egy gyereket is megzsarolt a pedofil igazgató jelenlétében, hogy vonja vissza a vallomását. 

Az üggyel korábban az RTL Híradója is foglalkozott. Novák Katalin azóta sem adott magyarázatot, miért adott kegyelmet a pedofil igazgató bűntársának és miért engedte, hogy újra gyerekekkel foglalkozzon. Erről eddig a kegyelmi kérvényt ellenjegyző Varga Judit, akkori igazságügyi miniszter sem beszélt. 


Nyitókép: Benko Vivien Cher/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#tanár#k. endre#pedofil#novák katalin

Címlapról ajánljuk