Belföld

2,1 forint készpénzt vallott be vagyonnyilatkozatában Fazekas Sándor fideszes képviselő

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 6:42

Igen, kettő egész egy tizedet. Takarékbetétben pedig közel húsz forintot.

Ha jól gazdálkodik, jövőre akár a 3 forintot is elérheti Fazekas Sándor volt fideszes földművelésügyi miniszter, jelenlegi képviselő készpénzállománya. 

Ehhez azonban azt kell, hogy a volt miniszter 0,9 forinttal gyarapítsa készpénzben tartott megtakarítását, friss vagyonnyilatkozata szerint ugyanis e pillanatban nem kevesebb mint 2,1 forintja van kápében, szúrta ki a K-Monitor.


A helyzet nem olyan vészes, ha megnézzük Fazekas takarékbetétjét, ebben a rubrikában ugyanis a készpénzállományát jelentősen meghaladó 19,5 forint szerepel.

Mint arról beszámoltunk, január utolsó napján, éjfélkor nyilvánosságra hozták a kormánytagok és országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. A nyilatkozatokkal hosszabb cikkben foglalkoztunk:  „a kormány tagjai valamit nagyon jól csinálnak: szép helyeken vannak ingatlanjaik, sok pénzt tartanak állapapírban, befektetési jegyben, van, aki földterületeket vásárol, más ingatlanokat. A vagyonnyilatkozati rendszert sok kritika érte, de az sem kevés, ami ennyi alapján is látható” – írtuk.

Nyitókép:  MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#fazekas sándor#vagyonnyilatkozat#K-Monitor#fillérek

Címlapról ajánljuk