Belföld

Elárulta a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője, miért törölte régi Facebook-posztjait

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 17:28

Arról is beszélt, hogy miért van szerinte szükség a hivatalra, amely vagy ellenőrizni fogja a médiát, vagy nem. 

Elárulta a korábban századvéges, figyelős Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal nemrég kinevezett vezetője, hogy miért törölte számos korábbi posztját Facebook-oldaláról. A kormányközeli politológus arról beszélt a Mandinernek:

közszereplői Facebook-oldala a 48 perc című M1-es hírháttér műsorhoz kötődött, amit nem akar keverni az új megbízatásával.

Amikor az európai parlamenti választásról kérdezték, nevetve annyit válaszolt: „már nem elemző”. Ezzel kapcsolatban került elő Facebook-oldala is az interjúban. Január 10-én 2021-ben bejegyzett profilján egyetlenegy bejegyzés volt látható, az, amelyen Novák Katalin köztársasági elnök kinevezi a hivatal élére.

Azt is elmondta: szerinte az új hivatalra azért is van szükség, mert „meg kell védeni magunkat abban a nagy globális átalakulásban, amiben a kisebb országok sokszor ki vannak téve nagyobb államok befolyásolásának”. Szerinte a 2022-es választás eredményétől függetlenül, nem szabad „bagatellizálni a 2021-ben kezdődő beavatkozási kísérletet”.

Korábban arról írtunk, hogy Lánczi szerint meg akarták őt félemlíteni egy lakásának ajtajára kihelyezett plakáttal, amelyen Virág elvtárs képét rakták az övé mellé, és azt írták rá: „aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló”.

Eredetileg úgy volt, hogy Lánczi új hivatalában nem nagyon fog foglalkozni a média finanszírozási kérdéseivel, ám aztán azt mondta: „a választások során van egy kötelező feladat, míg két választás között vannak a szellemileg leginkább kihívást jelentő és inspiráló munkák. A magyar szuverenitást nem csak a választásokon kell megvédeni, mivel a szuverenitásnak több aspektusa van. Ezek közé tartozik a gazdasági, a politikai, valamint a kulturális aspektus”. A facebookos takarításról az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: RTL Híradó / Facebook

#Belföld#szuverenitásvédelmi hivatal#lánczi tamás#kinevezés#facebook#törlés#interjú#magyarázat

Címlapról ajánljuk