Belföld

Orbán Viktor szegényebb lett, a hatvanpusztai uradalomnak nyoma sincs

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 5:08

Éjféltől nyilvánosak a képviselői vagyonbevallások. Orbán Viktoréból még az sem derül ki, pontosan mennyit keres, az egyesek által hozzá köthető hatvanpusztai uradalomról sincs semmi.

Megcsappant Orbán Viktor megtakarítása – ez derül ki a parlament honlapjára feltöltött friss vagyonbevallásából. Tavaly még 14 millió forintja volt feleségével közös bankszámláján, ez mostanra 10 millió 320 ezer forintra apadt. Azt nem tudni, hogy a rekordméretű infláció okozta megélhetési gondok miatt csökkent-e a kormányfő megtakarítása.

Fizetést a miniszterelnöki és a képviselői munkájáért kap, pontos összeget ide már nem kell beírnia. Mindkettőért 1 és 5 millió forint közötti összeg jár neki, szerencsére tudható, hogy ez összesen 5,7 millió forint. Idén egyébként majdnem egymillió forinttal nőhet Orbán Viktor fizetése.

Vagyontárgyakban nincs változás Orbán Viktornél. Továbbra is övé a Cinege utcai lakás fele és a felcsúti háza.

A Telex egyébként korábban arról írt, hogy a VSquare információi szerint Orbán Viktor a hosszúhétvégék mellett a bizalmas találkozóit is a hatvanpusztai uradalomban folytatja le. A komplexum egyébként a miniszterelnök apjáé, Orbán Győzőé. Emiatt sem szerepel a kormányfő vagyonnyilatkozatában. A birtok újjáépítése 11,5 milliárd forintba kerülhetett, ennyit aligha tudott volna összekuporgatni a kormányfő a fizetéséből.

A politikusok vagyonbevallásával kapcsolatos összes hírünket megtalálják itt.

Nyitókép: Daniel Pier / NurPhoto via Getty Images

#Belföld#orbán viktor#vagyonnyilatkozat#bankszámla#felcsút#hatvanpuszta#vagyonbevallás

Címlapról ajánljuk