Belföld

Varga Judit: Az EU már csak odaszól, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz!

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 11:47

A Fidesz európai parlamenti listavezetője azt írta, „kezdődik az EP-kampány, tanulunk traktort vezetni”.

Sorra érkeznek a kormányzati reakciók arra a tervre, miszerint Brüsszel teljesen elzárná a pénzcsapot Magyarország felé, ha Orbán Viktor kormányfő nem szavazza meg a hamarosan kezdődő uniós csúcson a Kijevnek szánt 50 milliárdos uniós támogatást. Ezt a tervet a Financial Times cikke szerint az Európai Tanács dolgozta ki, és az ötlettől azt várják, hogy roham indulna a forint ellen és keményen megdrágulna az államadósság finanszírozása, továbbá meglódulna az infláció.

A hírre 390 forintra erősödött az euró árfolyama a forinttal szemben. 

Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a Fidesz európai parlamenti listájának a vezetője Facebook-posztjában azt írta: „Brüsszel mindig is így működött: zsarolnak minket az illegális migráció megállítása, az LMBTQ-őrület visszaverése és a háború elutasítása miatt. Ezt már a Bizottság elnöke sem tagadja. Tárgyalás helyett zsarolás, konstruktív párbeszéd helyett fenyegetés”.

Hozzátette: „Úgy tűnik már hetes cikkelyes szappanopera, meg Sargentini sem kell a brüsszeli liberálisoknak, hogy előjöjjön belőlük a birodalmi diktatúra hangja. Már csak odaszólnak, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz! Nem fogjuk be! Sőt, egyre hangosabbak leszünk Németországban, Franciaországban, Belgiumban és szerte az EU-ban”.

Varga Judit azt írta: „Jól figyelj, Brüsszel: Magyarország soha nem enged a zsarolásnak! Kezdődik az EP-kampány, tanulunk traktort vezetni”. Az exminiszter ezzel feltehetően az Európa-szerte tapasztalható gazdatüntetésekre utal, amelyekkel az ellen tiltakoznak, hogy megszüntetnek bizonyos agrártámogatásokat. 

Nyitókép: Lakatos Péter/MTI

#Belföld#varga judit#európai unió#támogatás#ukrajna

Címlapról ajánljuk