Belföld

A Mi Hazánk korábbi nagykanizsai elnöke az egyik szkíta, akit kiiktatott a TEK és a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 14:48

A 53 éves, mezőkeresztúri Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke az egyik szkíta, akire lecsapott a rendőrség.

Az RTL Híradó is beszámolt róla szerdán, hogy fegyveres hatalomátvételre készült egy magyarországi csoport – rendőrök és terrorelhárítók mentek értük kedd hajnalban. Országszerte tíz helyen csaptak le a magát Szkíta Magyarországnak nevező szervezetre. A házkutatásokon több fegyvert, köztük AK 47-es gépkarabélyt is találtak, de lefoglaltak számítógépeket és hamis okmányokat is. Nyolc embert állítottak elő, közülük hármat vettek őrizetbe. Több idős gyanúsított is van, az egyik helyszínen vérnyomásméréssel zárult az akció. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak:


A 24.hu tudta meg, hogy az 53 éves, mezőkeresztúri Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke az egyik szkíta, akin a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai rajtaütöttek és akit le is tartóztattak. A lap szerint Kötő Gyula, 2022 tavaszán még a Mi Hazánk Mozgalom nagykanizsai elnökeként nyilatkozott a helyi sajtóban.

A 24.hu megkereste a Mi Hazánk Mozgalmat, akik közölték: Kötő Gyula 10 hónapon keresztül volt a párt nagykanizsai elnöke évekkel ezelőtt, párttagsága 2023. augusztus elején szűnt meg, miután beadta a kilépési nyilatkozatát. 

Az egyik videómegosztó portálra még novemberben felkerült egy videó, amelyen egy társaság tagjai bejelentették: megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését.

Nyitókép: TEK

#Belföld#szkíta magyarország#szkíta#mi hazánk#kötő gyula

Címlapról ajánljuk