Belföld

Itt a nemzeti konzultáció „váratlan” eredménye: a kitöltők a kormánnyal értenek egyet

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 10:13

Még a fideszesek ötöde is úgy érzi, irányítottak voltak a nemzeti konzultáció kérdései.

A kormány közzétette a legújabb, a Szuverenitásunk védelméről című nemzeti konzultáció eredményét, amelyből világosan látszik, hogy a kitöltők kb. 99 százaléka szinte mindenben egyetért a kormánnyal.

Mint arról beszámoltunk, a Publicus Intézet felmérése alapján csupán a magyarok 26 százalék véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet, a többség szerint adatgyűjtés folyik. A felmérésből kiderült, hogy még a fideszesek csaknem ötöde is úgy érzi, hogy irányítottak a nemzeti konzultáció kérdései.

Megírtuk azt is, hogy több olyan kérdés szerepel a Nemzeti Konzultációban, amely ügyekben a magyar kormánynak vétójoga van az Európai Tanácsban. Több kérdésben pedig uniós ajánlásokat tálalnak uniós döntésként, más sérelmezett ügyekben a kormány saját hatáskörben dönthet. Orbán Viktor az unió vezetése elleni akciósorozat első lépésének nevezte a konzultációt. 

A kérdőívet több mint 1 millió 500 ezer ember töltötte ki, írja a Telex.

Mint arról beszámoltunk, brutális összeget vitt el a konzultációs kampány, 20 milliárdnál is több mehetett el tavaly kormánykommunikációra

 


Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

#Belföld#nemzeti konzultáció#szuverenitás#eredmény

Címlapról ajánljuk