Belföld

Vizsgálatot indított az NNGYK Curtis édesanyja ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. január 24. 16:37

Hatósági ellenőrzés lesz annál a betegszállítónál, amelynek a munkatársa Curtis édesanyját magára hagyta az ajtó előtt, miután hazavitték.

Hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Curtis édesanyja ügyében – derült ki az NNGYK szerdai közleményéből.

Azt is közölték, hogy hatósági ellenőrzést folytatnak le a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában is. Amennyiben szakmai szabályszegést vagy mulasztást állapítanak meg, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket – írták.

Curtis szombaton Facebook-oldalán írta meg, hogy mentőt kellett hívni édesanyjához aki a rapper közlése szerint zavart volt, nagy fájdalmai voltak és 17,9 volt a cukra. A mentők Curtis elmondása szerint csak második hívásra, három óra késéssel érkeztek ki.

A zenész elmondása szerint a kórházban azt ígérték neki, hogy felhívják, ha édesanyját hazaengedik, de ez végül nem történt meg. Amikor nyolc óra körül felhívta a kórházat közölték vele, hogy édesanyját már egy órája hazaszállították. A rapper közlése szerint édesanyját „egy műanyag székre ültették köntösben, mezítláb a lakása elé”.

Az érintett betegszállító cég azóta arról tájékoztatott, hogy azonnali hatállyal kirúgták az alkalmazottat, aki hibázott. Az OMSZ szerint mulasztás történt, az ügyben vizsgálat is indult, de a betegszállítást külsős cég végezte. Az üggyel az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#curtis#betegszállító#mentőszolgálat#vizsgálat#nngyk#nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ

Címlapról ajánljuk