Bulvár

Mulasztás történhetett: az OMSZ vizsgálatot indított Curtis édesanyja ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 10:43

Curtis elmondása szerint három órát váratták a betegszállítók édesanyját, és köntösben, mezítláb tették ki a lakás elé.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vizsgálatot indított Curtis édesanyjának ügyében, mivel mulasztás történhetett – közölte az OMSZ a 24.hu-val.

Curtis szombaton Facebook-oldalán írta meg, hogy mentőt kellett hívni édesanyjához aki a rapper közlése szerint zavart volt, nagy fájdalmai voltak és 17,9 volt a cukra. A mentők Curtis elmondása szerint csak második hívásra, három óra késéssel érkeztek ki.

Ezzel kapcsolatban az OMSZ azt közölte, hogy „a dokumentáció alapján az látszik, hogy a kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt.”

Curtis elmondása szerint a kórházban azt ígérték neki, hogy felhívják, ha édesanyját hazaengedik, de ez végül nem történt meg. Amikor nyolc óra körül felhívta a kórházat közölték vele, hogy édesanyját már egy órája hazaszállították. A rapper közlése szerint édesanyját a „a Filter Fitt Kft. szállította haza, és egy műanyag székre ültették köntösben, mezítláb a lakása elé”.

A mentőszolgálat azt írta a 24.hu-nak, hogy a betegszállítás nem az OMSZ feladata: „a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég felelős”. Közleményüket azzal zárták, hogy megértik Curtis felháborodását, „és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik.”

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Curtist szenteste sírva hívta fel édesanyja. A részletek az rtl.hu videójából derülnek ki:


Nyitókép: rtl.hu

#Bulvár#curtis#omsz#kórház#betegszállítás#mentőszolgálat

Címlapról ajánljuk