Belföld

Vitézy Dávid Orbán Ráhellel bulizik – csak egy fotóval reagált Karácsony pártja Ungár Péterre

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 18:29

Az LMP-s politikus szerint Karácsony Gergely cserben hagyja a fővárost, a Párbeszéd szerint Ungár Péter és az LMP a kormány szekerét tolja.

Az Indexre írt véleménycikkében támadta Ungár Péter, az LMP társelnöke Karácsony Gergelyt, amiért a főpolgármester felkerült a Párbeszéd EP-listájára. Az LMP-s politikus szerint Karácsony Gergely ezúttal megint úgy döntött, hogy a város üzemeltetése és a pártpolitika közül az utóbbit választja. 

Ungár Péter egyébként szintén rajta van saját pártja listáján, ő  vezeti azt.

A 24.hu vette észre a Párbeszéd reakcióját, a főpolgármester pártja ugyanis csak egy fényképet tett közzé Facebook-oldalán, amelyen Vitézy Dávid és Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya látható, amint a Szigeten buliznak. A 2015-ös fotót annak idején Vitézy tette közzé saját Facebook-oldalán, az eredeti képen Risztov Éva is szerepelt.

A Párbeszéd az utóbbi hetekben több alkalommal is arra utalt, hogy álláspontjuk szerint Vitézy Dávid kormányközeli politikusnak tekinthető, az LMP pedig valójában már nem is ellenzéki párt. Vitézy Dávid egyébként még nem döntötte el, hogy elfogadja-e az LMP felkérését.

A fényképet itt lehet megnézni

Tarlós István korábbi főpolgármester egyébként arról beszélt a Hír TV-ben, hogy a kormánypártoknak közös jelöltjük lehet egy ellenzéki párttal, az LMP kizárta, hogy ez előfordulhat. 


Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#párbeszéd#ungár péter#vitézy dávid#Orbán Ráhel

Címlapról ajánljuk