Belföld

Borkai Zsolt akkor sem lépne hátra, ha Orbán Viktor kérné

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 20:49

A korábban szexbotrányba került volt győri polgármester, Borkai Zsolt azt mondta: nincs több olyan videó, amivel megzsarolhatnák.

„Meg tudom nyerni a választást” – ezt mondta kedden Borkai Zsolt az ATV Voks 2024 című műsorában, amit a Telex szemlézett.  

Mint ismert, a szexbotrányba került egykori győri polgármester ismét, ezúttal függetlenként indul a júniusi önkormányzati választáson a jelenlegi fideszes városvezető, Dézsi Csaba András ellen. Borkai a műsorban ismét hangsúlyozta, elképzelhetetlennek tartja, hogy visszalépjen bárki javára.

Noha a Fideszből még nem érkezett ilyen kérés, akkor sem lépne vissza, ha maga Orbán Viktor hívná fel.

„Ha Dézsi Csaba András csak egy kicsit jobban csinálta volna az elmúlt négy évet, most nem beszélgetnénk” – mondta Borkai. Hozzátette, a győriek visszavágyják azt a 13 évet, amit a polgármesteri székben eltöltött. „Győr gazdag város volt, de olyan döntések születtek az elmúlt négy évben, amelyek nehéz helyzetbe hozták” – fogalmazott. A politikus állítja:

nincs több olyan videó, amivel zsarolhatnák a jövőben.

Borkai Zsoltról még a 2019-es önkormányzati kampányban került ki egy felvétel, amelyen az látható, hogy a politikus (más helyi üzletemberekkel együtt) egy orgián vesz részt egy adriai jachton. A polgármester-választást ugyan így is megnyerte, de nem sokkal később lemondott, utódja Dézsi Csaba András lett. Az interjúban

a jachtbotránnyal kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a helyiek túlléptek, és az már „nem beszédtéma Győrben”.

Mint arról korábban a Híradó is beszámolt, Borkai felesége széttépte azt az inget, amit a férje viselt a prostituáltakkal közös adriai jachtozásán. Havassy Myrtill azt mondta: a férjéről készült intim videókat sosem nézte meg, engesztelésül egy törpetacskót kapott Borkaitól.


Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#borkai zsolt#győr#dézsi csaba andrás#önkormányzati választás 2024#orbán viktor#visszalépés

Címlapról ajánljuk