Belföld

Borkai Zsolt: Nem a Fidesz ellensége vagyok, továbbra is konzervatív embernek tartom magam

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 17:46

A korábban szexbotrányba került volt polgármester, Borkai Zsolt azt ugyanakkor kizártnak tartja, hogy visszalépjen a kormánypárti jelölt javára.

Interjút adott az ATV Híradónak Borkai Zsolt, Győr egykori polgármestere, aki a júniusi önkormányzati választáson ismét elindul a posztért. 

A politikus azt mondta:

  • továbbra is jobboldali, konzervatív beállítottságú embernek tartja magát.
  • Úgy fogalmazott: „Én nem a Fidesz ellensége vagyok, hanem a győriek pártján akarok lenni.”
  • „Az elkövetkezendő időszakban szerintem ebből a városból lehet valami szépet és jót csinálni, megint lehetünk egy bezzegváros, amire hosszú-hosszú éveken keresztül büszkék voltunk. Most azt tapasztalom, hogy az emberek nem így érzik. Talán ezért is van esélyem, hogy most júniusban megnyerjem a választást.”
  • Nem gondolja úgy, hogy a baloldalt segíti az indulása. „Engem semmilyen ezzel kapcsolatos negatív dolog nem érdekel, és nem is kell, hogy érdekeljen. Egy dolog érdekel továbbra is, hogy a bizonytalanokat is meggyőzzem, én vagyok a legjobb jelölt. Az, hogy egyébként akár más civil szervezeteknél vagy a pártoknál mi történik, azt nem tudom. Egy demokráciában bármelyik állampolgár elindulhat egy önkormányzati választáson, én csak a magunk dolgával foglalkozom.”
  • Évekkel korábban beszélt utoljára a jelenlegi polgármesterrel, amikor Dézsi Csaba András áthívta magához, és megmutatta neki a papagájait. Nemrég összefutottak egy rendezvényen, de akkor Dézsinek „nem volt rózsás a tekintete”.
  • Elképzelhetetlennek tartja, hogy visszalépjen bárki javára. 

Borkai Zsoltról még a 2019-es önkormányzati kampányban került ki egy felvétel, amelyen az látható, hogy a politikus (más helyi üzletemberekkel együtt) egy orgián vesz részt egy adriai jachton. A polgármester-választást ugyan így is megnyerte, de nem sokkal később lemondott, utódja Dézsi Csaba András lett. Évekkel később azt mondta, nem emlékszik, hányszor fizetett prostituáltaknak, szerinte pedig az ellenzéknek és a DK-nak volt érdekében az ő lejáratása. Feleségét egy törpetacskóval engesztelte ki.

Nyitókép: Krizsán Csaba/MTI

#Belföld#borkai zsolt#győr#választás#polgármester#fidesz#JACHT

Címlapról ajánljuk