Belföld

A szivárványcsaládok mellett érvelt a megafonos a Pesti Srácokon, törölték a cikkét

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 13:28

Trombitás Kristóf arról értekezett a Pesti Srácokon, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna.

Törölte a Pesti Srácok oldala azt a cikket, amiben a megafonos Trombitás Kristóf a melegek örökbefogadási joga mellett érvelt – írja a Gulyáságyú Média. Az ominózus írás vasárnap jelent meg, azonban hétfőn már nem volt olvasható, a cikk url-je alatt már hibaüzenet várta az olvasót.

A Pesti Srácok főszerkesztője azt írta a Gulyáságyú Médiának, hogy a vezércikket Trombitás kérésére, „a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán törölték”.

A kormánypárti influenszer azt írta a cikkében, hogy „eleve, ki mondja szívére tett kézzel, valószínűleg saját, szerető otthona melegében, hogy bizonyos számú gyerek nélkülözze csak a személyes törődést, nevelést? Ki vindikálhatja magának azt a jogot, hogy évekkel meghosszabbít a legvédtelenebbek számára egy börtönt?"

Azt is hozzátette Trombitás, hogy nem kétli, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna.

Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség

– írta.

Huth Gergely szerint Trombitás Kristóf gondolatmenete és véleménye vállalható, „hiszen nem az örökbefogadási rendszer kijátszását, vagy az azonos nemű párok örökbefogadási kísérleteit propagálta, csupán azokra a helyzetekre keresett erkölcsös választ, amikor utólag derül ki, hogy a nevelőszülő homoszexuális kapcsolatban él”.

Nemrég a Házon Kívül riportere, Rédli Balázs kérte ki a KSH-tól az adatokat, hogy hány gyermek él ma szivárványcsaládban. Kiderült, Magyarországon több mint 4100 kisgyereket nevelnek azonos nemű szülők. A számuk egyébként ennél magasabb lehet, mert nincsenek benne a statisztikában, akik egyedülállóként nevelik a gyermeküket, illetve akik nem akarják felvállalni a kapcsolatukat, ezért ennél is magasabb lehet a szivárványcsaládok valós száma.

A legutolsó adatok a szivárványcsaládokról 2016-osak voltak, azóta megháromszorozódott a számuk. Rédli Balázs cikkét a szivárványcsaládok számának növekedéséről itt olvashatja el.


Nyitókép: Pesti Srácok

#Belföld#trombitás kristóf#megafon#szivárványcsalád#gyereknevelés#örökbefogadás#cikk#törlés

Címlapról ajánljuk