Belföld

Keményen visszaszólt Győzike Dúró Dórának, aki a fideszes szülinapi köszöntések miatt bírálta

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 11:30

Gáspár Győzőnek nagyon nem tetszett, hogy a Mi Hazánk-os politikus posztja alatt ott virítanak „a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések”.

Gáspár Győző január 4-én ünnepelte 50. születésnapját, és örömmel újságolta, hogy ebből az alkalomból még Novák Katalin köztársasági elnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is felköszöntötte. Erre reagált Dúró Dóra.

A Mi Hazánk képviselője a Facebook-oldalán közzétett írásában azt állította, hogy a Fidesz csak szavazatszerzésre használja fel a celebet, és azért „önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada”, mert ők „azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el”.

Gáspár Győző a Mandinernek adott interjújában reagált Dúró Dóra írására. Közölte, hogy azért várt eddig a válasszal, mert „kíváncsi voltam, milyen hatása lesz Dúró Dóra tájékozatlan Facebook-bejegyzésének”, amin „egyáltalán nem” lepődött meg, mert hiszen „kampány van”. Győzike elmondta, hogy a születésnapi köszöntéseket azután kapta, hogy meghívta Novák Katalint és Szijjártó Pétert a szülinapi bulijára:

Erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak.

Gáspár Győző szerint Dúró Dórának „fontosabb volt, hogy hergelje a követőtáborát, hogy jöjjenek a like-ok”, és hozzátette ,„jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között”, de „tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér”.

Gáspár Győző az elmúlt két évben feltűnően közel került a Fideszhez: Orbán Viktor feleségével fotózkodott, és hangulatos képeket posztolt Szijjártó Péterrel, illetve Rákay Philip kormánypárti influenszerrel is. De védelmébe vette őt Kubatov Gábor is, és közös képet posztolt kettőjükről, sőt, magával Orbán Viktorral is ölelkezett. És közölte, nagyon szereti Mészáros Lőrincet és családját, és szeretne polgármester lenni.

Arról, hogy miért fontosak a Fidesznek a „díszcigányoknak” is titulált roma hírességek, korábban a Házon kívül készített riportot:


Nyitókép: Gáspár Győző / Facebook

 

#Belföld#győzike#gáspár győző#dúró dóra#fidesz#születésnap#köszöntés#novák katalin#szijjáró péter#orbán viktor#kubatov gábor

Címlapról ajánljuk