Belföld

Testi sértésért elítélték Donáth Lászlót, de az ügy még folytatódik

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 13:40

Donáth Lászlót szeméremsértés miatt nem marasztalta el a Fővárosi Törvényszék, a pénzbüntetését pedig mérsékelték.

Megszüntette a Donáth László ellen szeméremsértés miatt indult eljárást, ugyanakkor testi sértés vétsége miatt elítélte a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék – írja a hvg.hu.

A bíróság a korábban rá kiszabott 1 millió forintos pénzbüntetést is mérsékelte, csak 250 ezer forintot kell fizetnie. Az ítélet szerint az egykori MSZP-s képviselő 2019 nyarán megszorította az egyik takarító nyakát, és fenyegetően lépett fel vele szemben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be. Az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Az ügy négy éve robbant ki, amikor a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik takarítója feljelentette Donáth Lászlót szexuális kényszerítés miatt. Donáth nyilvános tárgyalást kért, az ellene felhozott vádakat pedig végig tagadta.

2021. októberében Donáthot a II. és III. Kerületi Bíróság becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek. A folytatólagosan elkövetett szeméremsértésben indult büntetőeljárást viszont megszüntették. A Fővárosi Törvényszék azonban tavaly szeptemberben az elsőfokú döntést hatályon kívül helyezte és a bíróságot új eljárásra kötelezte.

Nyitókép: MTI/Marjai János

#Belföld#Donáth László#bíróság#testi sértés#szeméremsértés

Címlapról ajánljuk