Belföld

Tagadja a hódmezővásárhelyi Fidelitas volt elnöke, hogy kábítószert termesztett, bár a kihallgatáson beismerte

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 5:29

A gyanú szerint az akkor 27 éves férfi egy idős házaspár tanyáján termesztett kannabiszt, a rendőrök mintegy 350 tövet foglaltak le

Nem ismerte el a bűnösségét az előkészítő ülésen a Fidelitas korábbi hódmezővásárhelyi alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádol az ügyészség – tudta meg a Telex.

2021 nyarán Márki-Zay Péter polgármester beszélt arról, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének helyi elnökét kábítószertermesztésen kaptak:


A gyanú szerint az akkor 27 éves férfi egy idős házaspár tanyáján termesztett kannabiszt, a rendőrök mintegy 350 tövet foglaltak le. Akkor sem a politikust, sem a házaspárt nem tartóztatták le, mivel a rendőrök szerint mindent beismertek. A Fidelitas azt írta az RTL Híradónak, elítélik a törvénysértést. A 27 éves férfi az ügy kirobbanása után kilépett a Fidelitasból. 

A Telex értesülései szerint bár három gyanúsított a rendőrségi kihallgatáson még elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróság előkészítő ülésén már tagadták azt. A volt hódmezővásárhelyi fidelitasos és a másodrendű vádlott ügyében megkezdte a tárgyalást a Szegedi Törvényszék, a harmadrendű vádlott egészségi állapotát még szakértő vizsgálja. A következő tárgyalást március 11-re tűzték ki.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#fidelitas#hódmezővásárhely#kábítószer#kannabisz#marihuána#bíróság

Címlapról ajánljuk