Belföld

Évi 400 ezer tonna hulladékkal töltheti fel az Orbán-család cége az Orbán-család gánti bányáját

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 11:38

Beszálltak a hulladékbizniszbe.

Az Orbán-család cége hatalmas hulladékmennyiséggel töltheti meg az Orbán-család gánti bányájának gödrét – írja cikkében a HVG hetilap, amelyet a 24.hu szemlézett.

Mint írják, a DG Kőbánya Projekt Kft. közvetetten Orbán Viktor apja, Orbán Győző tulajdonában áll, társa a cégben Orbán Dávid, a miniszterelnök unokaöccse, és az ő üzlettársa, Mürkl Máté ügyvéd.

A cikk szerint már fel is vették a kft. tevékenységi körei közé a nem veszélyes hulladék gyűjtését, kezelését és ártalmatlanítását, a cég nevét pedig Dolomit Inert Kft.-re változtatták.

A vállalkozás engedélye lehetővé teszi, hogy 2024 és 2077 között évi 400 ezer tonna hulladékkal tölthetik fel a gánti dolomitbánya gödrét. 

A HVG emlékeztet rá: a környezetvédők korábban kifogásolták, hogy az engedély szerint csak szemrevételezéssel kell vizsgálni, nem tartalmaz-e veszélyes anyagokat a bányába hordott építési-bontási hulladék, annak ellenére, hogy a helyszín karsztvízbázis fölött fekszik.

Nyitókép:  Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#gánt#bánya#orbán-bánya#Dolomit#orbán győző#hulladék

Címlapról ajánljuk