Belföld

A luxusturizmusra hajt mostantól az állami turisztikai ügynökség

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 11:33

Új vezetőkkel az új célokért.

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója január elsejétől Könnyid László. Könnyid egy hévízi szálloda vezetőjeként jutott fel a csúcsra, feladata most pedig az lesz, hogy minél több külföldit vonzzon Magyarországra, méghozzá főként a luxuskategóriában – írja a hvg.hu.

Mint írják, a turizmusstratégia megvalósításáért az új vezérigazgató-helyettes, Erdei Bálint lesz a felelős, aki évtizedeken át beutaztatással foglalkozott, és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének vezetői pozícióit töltötte be.

Munkájukat januártól Nagy Márton miniszter és az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli.

Mint arról beszámoltunk, 2022-ben Könnyid László távozott az Orbán Ráhel köréhez közel álló Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai vezérigazgató-helyettesi posztjáról, a felügyelete alá tartozó területeket pedig kettéosztották: Jakab Zsófia, Orbán Ráhel barátnője és egykori évfolyamtársa marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként kezdett dolgozni.

Tavaly novemberben arról írtunk, hogy az állami turisztikai ügynökség egyebek mellett Tiborcz István éttermét hirdette a New York Times-ban.


Tavaly szeptemberben pedig kiderült, hogy az MTÜ Orbán Ráhel egyetemi ismerősének cégével szerződött – erről itt írtunk.

Nyitókép: a Magyar Turisztikai Ügynökség 2023-as nyári turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#magyar turisztikai ügynökség#Orbán Ráhel#vezérigazgató

Címlapról ajánljuk