Belföld

Levonult az ár, megnyitották az alsó rakpartokat Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 13:36

A fővárosban karácsonykor zárták le az alsó rakpartokat Budán és Pesten is a Duna áradása miatt. 

Az év utolsó napján újra járhatóvá váltak az alsó rakpartok Budapesten.  A Budapest Közút Zrt. szakemberei eltávolították az alsó rakpartra való lehajtást tiltó táblákat a Dunán levonuló árhullám után. 

A karácsonyra érkezett dunai árhullám vasárnap reggel Mohácsnál 808 centiméteres vízállással tetőzött, és várhatóan elhagyja az országot, így az újév első napjaiban a Duna hazai szakaszán mindenhol vissza lehet vonni a készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

Hozzátették, az elkövetkező napokban a Duna magyarországi szakaszán további apadás várható, említésre méltó vízszintemelkedésre csak a jövő hét közepétől, a több helyen számottevő mennyiségű csapadék következtében van kilátás.

Levonult az ár, megnyitották az alsó rakpartokat Budapesten
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépe takarítja a fővárosi idősebb Antall József rakpart Parlament előtti szakaszát a Dunán levonuló árhullám után 2023. december 30-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fővárosban karácsonykor zárták le az alsó rakpartokat Budán és Pesten is:


Nyitókép: Autók haladnak a forgalom számára újra megnyitott Raoul Wallenberg rakparton a Dunán levonuló árhullám után Budapesten, az Erzsébet hídnál 2023. december 31-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#ár#árvíz#áradás#duna#budapest#főváros#alsó rakpart#rakpart#lezárás#megnyitották

Címlapról ajánljuk