Belföld

Befogták a kengurut, ami két éve kóborolt Tápióbicskén

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 8:39

Nagyjából húsz napba telt, mire sikerült befogni a helyi látványossággá vált erszényest.

Befogták és egy titkos helyre vitték azt a kengurut, ami már két éve kóborolt Tápióbicskén és környékén – mondta el a Blikknek az állat befogását végző állatvédő alapítvány vezetője. A Tápióka névre keresztelt vadállat sokáig egy erdős részen élt, ahol az emberek etették, és Jeney Andrea közlése szerint „mivel szenzációnak számított, hogy a községnek van egy kenguruja, sokáig nem is tettek kísérletet a befogására”.

Végül azután döntöttek befogásáról, hogy egyesek sportot kezdtek űzni a kergetéséből. „Nagyjából húsz napba telt, mire sikerült befogni” – mondta el Jeney Andrea, aki szerint az állat „a fizikumát, a gyorsaságát tekintve simán túltesz nyolc emberen”.

Az állatot végül sikerült beterelni egy vadhálóból készült folyosóba, ahol egy orvossal egyeztetve altatólövedék használatával fogtak el. Jeney Andrea elmondta:

Mivel sokan nem örültek annak, hogy befogtuk Tápiókát, ezért nem publikus, hova került, de annyit elmondhatok, hogy jól érzi magát.

A börzsönyi kenguru

Tavaly nyáron a Börzsönyben fogtak el egy kengurut. Helyi önkéntesek indultak a nyomába, akik hosszú üldözés után, háló segítségével tudták megfogni:

Kanadában rendőrt pofozott egy szökött kenguru

A kengurukat nehéz elfogni, mert rendkívül fürgék, harciasak is, ráadásul a legtöbb állattal ellentétben finom falatokkal sem lehet becserkészni őket. Ezt jól megtanulta egy kanadai rendőr, akinek behúzott egyet egy szökött kenguru, amikor megpróbálták befogni:


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Belföld#kenguru#tápióbicske#befogás#állat

Címlapról ajánljuk