Belföld

Elkezdték elszállítani az alsó rakparton hagyott autókat Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. december 26. 9:30

Félő, hogy különben víz alá kerülnének a járművek.

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását, közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a katasztrófavédelem segítségével helyezi át a járműveket azok épségének megóvása érdekében. Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. Ennek hiányában, vagy ha az üzembentartó bármilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, a gépjárművet biztonságos helyre szállítják.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek oldalon kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Korábban az RTL Híradó arról számolt be: Budán és Pesten is lezárták az alsó rakpartokat a Dunán érkező árhullám miatt. Elsőfokú árvízvédelmi készültség van a fővárosban. A folyó szerdán tetőzik, addigra víz alá kerül a rakpart több szakasza is. Közben Győrben már el is öntötte a rakpartot, ott kedd délelőtt tetőzik a Mosoni-Duna. A szakemberek arra számítanak, lassan fog apadni a víz.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#autó#jármű#rakpart#duna#árvíz#budapest

Címlapról ajánljuk