Belföld

Elkészült az első Zalaegerszegen gyártott Lynx harckocsi

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 13:54

Elhagyta a gyártósort az első Lynx KF-41 a Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi üzemében.  

„Büszkén jelentjük be, hogy a mai napon az első helyben gyártott Lynx KF-41 elhagyta a gyártásort Zalaegerszegen és arra vár, hogy a jövő év elején megkezdje a végső tesztelést és üzembe helyezést” – közölte a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója, Paul Walf a LinkedIn-oldalán.

A bejegyzésből tehát kiderül, hogy elkészült az első Lynx lánctalpas gyalogsági harcjármű a német hadiipari cég, a Rheinmetall magyarországi üzemében, amit augusztusban adtak át Zalaegerszegen. Az ünnepélyes megnyitón Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „a német ipar ma már a járműgyártástól a hadiiparig pontosan tudja, mekkora szerepet játszanak a magyarországi gyárak, a magyar szakmunkások és mérnökök, a magyar hozzáadott érték a német világmárkák globális sikerében”. 

A kormányfő akkor azt is hozzátette, hogy a harci járműveket gyártó üzem mellett tesztpálya és kísérleti csarnok is van, vagyis a gyártás és a kutatás-fejlesztés egy helyen valósul meg, és kijelentette:

Ahogy a nagykönyvben meg van írva: made in Hungary a szó minden értelmében.

 

A Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója szerint ezzel tovább bővítik az európai kapacitást a páncélozott járművek gyártására. Posztjából az is kiderült, hogy a futószalagról frissen leguruló harckocsi a tesztelést követően 2024 első felében csatlakozhat a Magyar Honvédségnél már rendszeresített, német gyártású példányokhoz.

Elkészült az első Zalaegerszegen gyártott Lynx harckocsi
Fotó: Paul Walf / LinkedIn

A hónap elején azt is megírtunk, hogy Ukrajna is kap majd Magyarországon gyártott harckocsikat.  

Nyitókép: LinkedIn / Paul Walf

#Belföld#rheinmetall#zalaegerszeg#hadiipar#páncélozott jármű#lynx#harckocsi#elkészült

Címlapról ajánljuk