Belföld

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tart

rtl.hurtl.hu

2023. december 21. 7:03

Orbán Viktor évente egyszer hajlandó nem csak kormánypárti kérdezőembereknek válaszolni. Ez most lesz. Az rtl.hu-n élőben követheti majd a miniszterelnök bejelentéseit. 

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart csütörtökön 10 órától Orbán Viktor. Az eseményt élőben követheti majd az rtl.hu-n. Ez lesz az ötödik alkalom, hogy Orbán Viktor ilyet csinál, máskor nem szokott hosszabb interjút kormányfüggetlen médiumoknak.

Ezeken a sajtótájékoztatókon Orbán Viktor rendre bejelent valamit. Tavaly például arról beszélt, 2022 volt Magyarország legnehezebb éve. Az RTL-nek azt is elárulta, miért nem várható, hogy a kormány csökkentse a rekordmagas magyar áfát, és hogy mi köze Paks2-nek az orosz gázfüggőséghez. A miniszterelnök kitért arra, hogy Ukrajna szerinte nem Európáért harcol, és mindegy mi lesz az Oroszország által indított háború kimenetele.

Tavalyelőtt meg a Völner-ügy és a választási kampány volt terítéken, illetve ekkor jelentette be Orbán Viktor, hogy a fideszes Novák Katalint jelölik köztársasági elnöknek.


Hogy most miről lesz szó, nem tudni, téma mindenesetre akad. Gulyás Gergely például éppen az RTL-nek ismerte el, hogy az uniós pénzek érkezése miatt (ehhez közötte korábban a kormány a jelentősebb pedagógusbéremelést) már jövőre elérheti a tanárok fizetése a diplomás átlagbér 72 százalékát. Ez 700 ezres bruttó bért jelenthet.


Az is lehet, hogy elárulja, mit csinált, amíg kiküldték az Európai Unió állam- és kormányfői a teremből, hogy ők Ukrajna uniós csatlakozásáról döntsenek.

Ajánló: Orbán Viktor vécézni ment, nem kávézni, amikor kiküldték a teremből, állítják diplomáciai források

Esetleg kiderülhet, hogy Erdogan török elnökkel való találkozása után már van céldátuma a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyásának. 


De lehet, hogy azt tudjuk majd meg, hogy a kormány visszavásárolta a Budapest Airportot. Vagy talán a magyar állampolgárok kontroll nélküli vegzálására is alkalmas „szuverenitásvédelmi” törvénnyel kapcsolatos kritikákra reagál Orbán Viktor. Akármi is lesz, az rtl.hu-n megtudhatja.

Nyitókép: Kummer János / Getty Images

#Belföld#orbán viktor#sajtótájékoztató#előzetes

Címlapról ajánljuk