Belföld

Vízhiány Törökbálinton: bezárt az iskola, az óvoda és a bölcsőde

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 10:44

 Ha a helyiek nem fognak össze, Érden karácsonykor is vízhiány lehet.

„Komplex probléma a régió vízellátása, ráadásul nemzetgazdasági kérdés, hogy Törökbálinton legyen elegendő víz, hiszen számtalan beruházó és vállalkozó települne a környékre, akinek egyelőre nem tudunk vizet biztosítani, épp ezért kormányzati segítséget várunk” – mondta Elek Sándor, Törökbálint polgármestere az ATV Startban.

Mint arról beszámoltunk, több település is víz nélkül maradhat egy érdi csőtörés miatt. Csőzik László érdi polgármester azt mondta: ha a helyiek nem fognak össze, akkor akár még karácsonykor is vízhiány lehet, mindenkinek negyedére kellene csökkentenie a fogyasztását. 

Elek Sándor polgármester szerint Törökbálintra négy csövön át érkezik a víz, de Érden keresztül, és miután Érden óriási lett az ivóvízigény – mert az elmúlt időszakban 10 ezerrel nőtt a lakossága –, nekik kevesebb víz jut.

Elek szerint „biztonságosan akkor lesz víz, ha megérkezik az alkatrész, amelyet péntek reggel kezdenek beszerelni, ha minden jól megy, az szombatra kész van, és ezután töltődhet fel a rendszer, amely tegnap esti adatok szerint 38 százalékos töltöttségen volt, de folyamatosan fogy”.

A helyi lakosoknak úgy próbálnak segíteni, hogy akinek szükséges, visznek palackos ivóvizet, de tervezik, hogy a tűzoltóktól kérnek lajtos kocsit. „A helyzetet nehezíti, hogy vírusos járvány van, el lehet képzelni, milyen nehéz helyzetben van, akinek hányásos, hasmenéses fertőzése van most” – mondta a törökbálinti polgármester.

Nyitókép: Facebook

 

#Belföld#vízhiány#csőtörés#törökbálint#érd

Címlapról ajánljuk