Belföld

Molnár Áron Krúbinak üzent: Hogy van az, hogy felhasználod az ellenzékiséget arra, hogy meggazdagodj?

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 7:57

Krúbi beszólása, a Sztárbox és a kurzusfilmszereplés is szóba került a Molnár Áronnal készített interjúban. Felüdülés volt neki a Sztárbox.

Hosszú videóinterjút készített a Telex Molnár Áronnal, a legerősebb idézeteket egy külön cikkben gyűjtötték egybe. 

  • „A noÁrnál van egy fajta kézifék, nagyon őszintén szólva, tanácstalanság, hogy mit lehet csinálni most ebben a hangulatban és atmoszférában, ami körbelengi ezt az országot és társadalmat. Fogalmam sincs. És az, hogy nyolc hónapon keresztül a boksszal tudtam foglalkozni, nem tudom elmondani, mennyire üdítő volt.”
  • „Nagyon sokszor ért minket az a vád, hogy rátelepszünk, vagy én rátelepszem témákra. Én és a mozgalom most adunk teret, csináljátok nélkülünk, nézzük meg, hogy ez hogy működik”.
  • „Engem nem az érdekel, hogy ki vesz pulcsit meg pólót. A pulcsi meg póló megvételével a mozgalmat támogatod, 1 millió forint jött be ebből, mi pedig 950 ezer forintot odaadtunk Iványi Gáboréknak.”
  • „Hadd ne a most regnáló Fidesz-kormányok privilégiuma legyen az, hogy történelmi film készül. Hadd szerepeljek már, hogy ha számomra fontos például a huszártörténet” – mondta arról, hogy a 2 milliárd forint állami támogatással készülő Hadik című filmben fontos szerepet játszott. 
  • „A mai napig próbafolyamaton egy budapesti vezető színházban egy rendező kicsinál egy fiatal, pályakezdő színészt. Tönkreteszi és a társulat kussol, nem mer megszólalni, mert ebben szocializálódik. De nemcsak a színház, az egész társadalom abban szocializálódik, hogy kussol, mert fél megvédeni a másikat. Fél kiállni a villamoson, amikor megrángatnak valakit. A társulat ugyanezt csinálja.”

Szóba került, hogy Krúbi beszólt Molnárnak az egyik új számában:

  • „Az csak egy adalék, hogy az első oktatásos tüntetésünkkor Krúbi küldött nekünk videót, noÁr-tüntetésre. Nem tudott jönni, de küldött támogató videót, ami azt jelenti, hogy az ügy mellé állt. (…) Ugyanabban a videóban Sajó Dávid megkérdezi, hogy ha én nem lennék, elmenne-e, és azt mondja, hogy nem. És szerintem ez a legszomorúbb. Hogy van az, hogy felhasználod az ellenzékiséget arra, hogy meggazdagodj? Ha te egy Orbán Viktor-figurát emelsz, és megcsókolod, az egy brand, amit én elfogadok, de akkor szerintem ér elmenni egy tüntetésre, és beleállni ebbe a rendszerbe. Vagy elmenni Iványi Gáborék fűtött utcájához, és azt mondani, hogy figyelj, itt leszek egy órát, és slammelek, rappelek, mert ha nem teszed, akkor megélhetési ellenzékivé válsz.”

Nyitókép: RTL

#Belföld#noár#molnár áron#krúbi

Címlapról ajánljuk