Belföld

38 milliót tapsolt el a Fidesz Hernádi Zsolt szállodáiban az őszi frakcióülésért

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 5:33

A Mol-vezér esztergomi 4 csillagos szállodáinak egyike két éve 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott egy állami turisztikai pályázaton, most pedig a frakció költekezett ott.

Több mint 38 millió forintjába került a Fidesz és a KDNP politikusainak szeptemberi, kihelyezett frakcióülése Esztergomban, ezzel jóval drágább volt a kormánypártok idei, összevont évadindító tanácskozása, mint a tavaly őszi hasonló esemény, írja a hvg.hu.

A szeptember 20-ától 22-éig tartó kihelyezett üléséért két tételben összesen 38,11 millió forintot fizetett a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, írja a portál az Országgyűlés honlapján közzétett szerződéslista alapján.

A szolgáltatásvásárlási szerződések egyike nettó 28 906 279 forintról szól a Solva Poroperty Kft. részére, a másik nettó 7 392 279 forintról a Solva Hotel Kft. részére. Előbbi a Grand Hotel, utóbbi a szomszédos Portobello üzemeltetője Esztergomban 

Emlékeztetnek rá: a 4 csillagos szállodákat üzemeltető cégek Hernádi Zsolt, a Mol-vezér többségi érdekeltségei a Solva Magántőkealapon keresztül. A 2021-ben átadott Grand Hotelre a Solva Poroperty Kft. korábban 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott egy állami turisztikai pályázaton.

Mivel az Országgyűlés honlapján 2023 áprilisától nettó összegeket közölnek, így a szálláshely-szolgáltatásra érvényes kedvezményes, 5 százalékos áfakulccsal számolva a Fidesz-frakció összesen bruttó 38,11 millió forintot hagyott ott a kétéjszakás rendezvényért a Hernádi-érdekeltségeknél, írja a hvg.hu.

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató társaságában megtekinti az új Mol Campus székházat 2022. december 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#fidesz#frakcióülés#hernádi zsolt#szálloda#mol#közpénz

Címlapról ajánljuk