Belföld

A minisztériumi dolgozók várhatóan nem kapnak év végi jutalmat

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 6:53

Aki meg igen, az feltehetően politikai kinevezett. Orbán Viktor egyébként csaknem 900 ezer forintos fizetésemelést kaphat jövőre.

Várhatóan idén sem kapnak a minisztériumi dolgozók év végi jutalmat – derült ki a Népszava közérdekű adatigényléséből. A 11 megkérdezett minisztériumból a pénzügyi és a honvédelmi tárca nem küldött választ a cikk megjelenéséig, előbbi 15 nappal meghosszabbította a válaszadási határidőt. A többiek jelezték, hogy év végi jutalomban vagy juttatásban nem részesültek a dolgozók.

Az azonban elképzelhető, hogy a dolgozók kaptak valamilyen céljutalmat, de ezt nem kell év végén kifizetni, az év közepén is lehet. Ezt arra adják, ha valaki a munkakörén felül további feladatokat is elvégez.

Ám ezek jó részét nem a területi közigazgatásban dolgozók kapják, hanem a politikai alkalmazottak

– közölte a Népszavával Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Bár nem a jutalomnak, de másnak örülhet Orbán Viktor és több vezető fideszes politikus. A miniszterelnök fizetése ugyanis csaknem 900 ezer forinttal emelkedhet jövőre. A képviselők alapfizetése is nőhet 232 ezer forinttal, így egy parlamenti politikus 2024-ben már bruttó 1,78 millió forintot is kereshet. Fizetésemelést kapnak a miniszterek is, és Kövér Lászlónak is bruttó 600 ezer forinttal több juthat. A pontos számokról ebben a cikkünkben írtunk.

Nyitókép: Marcos Brindicci / Getty Images

#Belföld#minisztérium#jutalom#pulykapénz#orbán viktor

Címlapról ajánljuk