Belföld

Magyar Nobel-díjasok Stockholmban, Orbán Viktor nagy kivonulása, drámai pofonok és egy váratlan bejelentés

rtl.hurtl.hu

2023. december 16. 19:03

A történelemkönyvekbe is bekerülhet, hogy Orbán Viktor távollétében döntött az Európai Tanács, de volt a héten szebb történelmi pillanatunk is, amikor Stockholmban Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat. Vadon János váratlan bejelentéssel sokkolta rajongóit, de egy volt Cápát is új oldaláról ismerhettünk meg. Hatalmas küzdelmekkel véget ért a Sztárbox szuperdöntője, de jövőre is ringbe szállnak a hírességek, ön pedig szavazhat, kit szeretne látni. Ezek a hét videói.

Még a történelemkönyvekben is helyet kaphat az EU-csúcs, ahol úgy szavaztak, ahogy korábban még soha. A német kancellár javaslatára Orbán Viktor kiment kávézni az uniós csúcson, miközben a többiek Ukrajna uniós csatlakozásának megkezdéséről szavaztak. A teremben maradt 26 uniós vezető egyhangúlag támogatta a folyamat elindítását. Az uniós vezetők hatalmas sikernek nevezték a döntést. A belga kormányfő szerint mivel Orbán Viktor nem vétózott, ezért innentől jobb, ha „befogja a száját”. A Kreml szóvivőjét lenyűgözte Orbán Viktor kiállása. 

Minderre a DK úgy reagált, Orbánt úgy küldték ki a teremből, mint egy rossz gyereket az óráról.


Történelmi pillanatnak örülhettünk múlt vasárnap: Krausz Ferenc és Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat a svéd királytól Stockholmban. Azt már október óta tudni, hogy Karikó Katalin kapta megosztva az orvosi, illetve Krausz Ferenc szintén megosztva a fizikai Nobel-díjat. Az elismeréseket azonban hagyományosan az alapító svéd tudós, Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én adják át. A Híradó így számolt be a rendkívüli eseményről:


A hét bizonytalansággal vette kezdetét, mert senki sem lehetett biztos benne, melyik buszjárat indul, és melyik nem. A 25 százalékos béremelésért tartott sztrájk második napján a dél-budai agglomerációban sok busz kimaradt. A Volán-sztrájk januárban folytatódhat, ha a sofőrök nem kapják meg a követeléseiket. 


Fejlemények voltak a tanárok tervezett fizetésemelésével kapcsolatban is. „Akár januártól a diplomás átlagbér 72 százalékára emelhetik a pedagógus átlagbért” – mondta Gulyás Gergely miniszter a Híradónak. Hozzátette, ezt most így látja, de a döntést a kormány hozza meg jövő héten. Rétvári Bence államtitkár ezzel szemben arról beszélt, hogy emelésre azután lehet csak számítani, ha a szükséges pénz megérkezik Magyarországra.


Míg a Volán sofőrjei és a tanárok alig tudnak megélni fizetésükből, addig a debreceni vendégmunkások elégedettek a javadalmazásukkal. A Házon Kívül stábja Debrecenbe látogatott, ahol megnézte, hogyan élnek ott az indiai vendégmunkások. Ám amunkások nem ott laknak, ahol dolgoznak, hanem a berettyóújfalui leánykollégiumban vannak elszállásolva, legalább százötvenen, és a város vezetésének ebbe nincs beleszólása. Ezért most konzultációs kérdőívben kérik ki a lakók véleményét arról, hogy zavarják-e a helyieket a vendégmunkások. 


Akasztó lakosságának rosszul indult december második hete: ugyanis hétfő óta csak a lajtos kocsiból hozott vízből lehet főzni és inni a Bács-Kiskun megyei településen, miután növényvédőszer mosódott az ivóvízrendszerbe. A polgármester szerint az elmúlt hónapokban hullott nagy mennyiségű eső mosta a vegyszert az altalajba, ahonnan az ivóvizet nyerik.

Tragikus

Egy szaktanár meghalt, miközben lányával táncolt a szalagavatón az egyik kiskunhalasi szakképző iskolában. A mentők egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. A szalagavatón egy diák is rosszul lett, a Híradó információi szerint epilepsziás rohama volt, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 


Két kislánynak örök életre szóló traumát okozott apjuk, amikor több késszúrással végzett anyjukkal Sajószentpéteren vasárnap este. A 9 és 11 éves kislányok a szomszédban lakó rokonaikhoz szaladtak át azzal, hogy baj van. Az asszony életét már nem lehetett megmenteni. Információink szerint a nő egy éve Hollandiában dolgozott, vasárnap este érkezett haza a családjához. A férfit a helyiek nyugodt, békés embernek tartották. Az RTL Híradó úgy tudja, féltékenység miatt ölt. A férfit azóta letartóztatták. 

Karácsonyi csoda

Már 600 millió forint megvan a génterápiához szükséges 700 millióból a hétéves Galó Tomikának, akinek családja két éve kezdett gyűjtésbe, miután kiderült, a gerincvelői izomsorvadással (SMA-val) küzdő kisfiú itthon nem kaphatja meg a kezelést. Túl idős, ezért utasították el a kérelmét. A betegség az elmúlt két évben leginkább a nyeléshez használt izmait pusztítja. Édesanyja bízik a karácsonyi csodában.

Véget ért a Sztárbox

Molnár Áron valósággal elsöpörte az RTL séfjét, Rácz Jenőt a Sztárbox szuperdöntőjében. Molnár Áron rögtön a meccs elején megfogta a séfet egy balhoroggal, majd amikor másodszor találta el óriási erővel ugyanígy, Rácz a padlóra került. Ekkor még fel tudott állni, kisvártatva azonban Molnár Áron a testére is bevitt egy jókora balost. Jenő újra padlózott, majd a sarkából ugyanúgy repült az ő törölközője is, mint Frohner Fecóé és Józan Lacié az előző fordulókban. 

Ezzel idén véget is ért a Sztárbox, de jövőre újabb éved következik! Itt pedig arról szavazhat, kiket szeretne leginkább a ringben látni 2024-ben. Ez pedig Molnár Áron és Rácz Jenő epikus küzdelme:


Miután megünnepelték a Sztárbox győzteseit, a vesztesekre és legfőképpen azok sérüléseire terelődött a figyelem. Így csütörtökön mindenki fellélegezhetett, amikor kiderült: nem kell megműteni Rácz Jenőt, akinek arcában egy vékony csont tört el vasárnap este. A séf veresége után így nyilatkozott a Fókusznak:


Rácz Jenővel ellentétben Dobos Evelin széles mosollyal nyugtázta sztárboxos vereségét. A színésznő már a döntő utáni reggel a repülőtérre menet jelentkezett be a Reggelibe. A beszélgetésben pedig nemcsak a vasárnapi Sztárbox döntője került elő, hanem az is kiderült, hogyan birkózott meg a meccs előtti nehézségekkel – azzal, hogy pár nappal a megmérettetés előtt kiszáradással kórházba került –, illetve hogy mit tervez a jövőben a boksszal.


A női győztes, Berki Mazsi is pihenéssel töltődik a Sztárbox után. Az influenszer a Fókusznak elmesélte, hogyan élnek mozaikcsaládként párja gyermekeivel és elhunyt férje, Berki Krisztián nagyobbik lányával. Az is kiderült, hogy Mazsi új munkába vetette bele magát, amihez jól jön, hogy szerinte bármiről képes akár perceken át beszélni. Új párja miatt Budapestről is elköltözött, de azért nem ment túl messzire.


Molnár Áronhoz hasonlóan is három KO-val hódította el a Sztárbox bajnoki címét Brasch Bence. A nehézsúlyban diadalmaskodó színész a Reggeliben beszélt küzdelmeiről:


Ugyancsak a Reggeliben készült interjú Barnai Judittal, Curtis párjával. Judit sok érdekes kérdést megválaszolt – Curtisről is. A kosárlabdázó Judit 190 centi magas, nem csoda, hogy párja, Curtis alacsonyabb nála. Juditot nem zavarja a magassága, ám hogy mit szól ahhoz maga Curtis és a csaknem húsz centivel alacsonyabb Miller Dávid, kiderül a videóból.

Meglepő bejelentés

Megdöbbentő bejelentést tett hétfőn reggel Vadon Jani rádiós-tévés műsorvezető, visszavonul a mikrofontól, úgy fogalmazott, eljött az idő, hogy váltson, és hogy más dolgokkal is foglalkozzon. Vadon Janit az RTL nézői televíziós műsorvezetőként ismerhetik, a Celeb vagyok, ments ki innen! több évadában együtt dolgoztak Sebestyén Balázzsal, és szintén együtt vezették a Kalandra fal! című vetélkedőt, újabban pedig a Gyertek át! című műsorban is alkotópároként működnek. A műsorvezető döntésének okairól a Fókuszban mesélt. Egyebek mellett azt mondta: .„az a Vadon Jani, akit ismernek, az valójában Vadon János”.

A Város Királynői

Apró Annát új oldaláról ismerhetik meg a nézők A Város Királynői részeiben, amivel tudja, hogy nagy kockázatot vállalt, pláne a Cápák között után. A Fókusznak adott interjújában mesélt édesapja haláláról, a realityműsorok erejéről és arról is, hogyan kezeli a vitás helyzeteket.


A Város Királynői valóban nem szűkölködnek a botrányos jelenetekben. Ezek közül a héten az volt a legemlékezetesebb, amikor Paulina mama számon kérte Zsuzsit, amiért leöntötte lányát pezsgővel. A beszélgetés végén pedig egyszerűen belökte Zsuzsit a medencébe.

Éden Hotel

Az Éden Hotelben sem csitulnak az indulatok. Norbit annyira kiakasztotta ellenlábasa, Lovi, hogy a luxushotel kertjében szabad folyást engedett könnyeinek:


Miközben Norbi a könnyeit törölgette, addig Balázs az Éden Hotel új beköltözője, igazi rosszfiúként mutatkozott be. A magabiztosan érkező Balázs egyből a lányok kedvence lett, hogy ez mi mindenben nyilvánul meg, kiderül a többi Éden Hotel-videónkból.

 

#Belföld#Sztárbox#A Város Királynői#Éden Hotel#vadon jani#krausz ferenc#karikó katalin#molnár áron#brasch bence#Berki Mazsi#dobos evelin#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk